ceb1cebdcebfceb9cf87cf84ceae cf83cf85cebdceadcebbceb5cf85cf83ceb7 cf84ceb7cf82 cebaceafcebdceb7cf83ceb7cf82 ceb3ceb9ceb1 cf84ceb7cebd

Ανοιχτή Συνέλευση της Κίνησης για την Προστασία των Νησίδων


Η Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων καλεί σε ανοιχτή συνέλευση τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 19:30 με τα εξής θέματα:

1. Ενημέρωση για την πορεία του αγώνα ενάντια στο αιολικό εργοστάσιο της Eunice Energy στις προστατευόμενες νησίδες του Αιγαίου.

2. Ενημέρωση για σημαντικές νομικές ενέργειες, όπως την προσφυγή στο ΣτΕ ενάντια στην παράλειψη της ελληνικής διοίκησης να εκδώσει τα προεδρικά διατάγματα προστασίας των περιοχών Natura 2000 και την προσφυγή ενάντια στην υπουργική απόφαση Χατζηδάκη για αύξηση των ορίων των σταθμών ΒΑΠΕ που δεν χρειάζεται να εκπονήσουν μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

3. Οργανωτικά και δράσεις. Προτείνονται ενδεικτικά τα εξής:

α) Διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης ενημέρωσης για την “πράσινη ανάπτυξη” στην Αθήνα.
β) Εκδηλώσεις ενημέρωσης εκτός Αθηνών σε μέρη που πλήττονται άμεσα.
γ) Προβολές και συζητήσεις ταινιών για την “πράσινη ανάπτυξη” και συζήτηση.
δ) Σεμιναριακά μαθήματα για ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, οι ιχθυοκαλλιέργειες, τα δικαιώματα χρήσης γης, το τρέχον νομικό καθεστώς όσον αφορά τις άδειες των ΒΑΠΕ, η αποανάπτυξη ως βιώσιμη εναλλακτική κ.α.
ε) Να δημιουργηθεί νέο φυλλάδιο γενικόύ περιεχομένου για την απειλή της αιολικής ενέργειας, καθώς και πανό, και να γίνουν ενημρωτικές παρεμβάσεις.

Όπως αναφέρουν: Η συνέλευση θα γίνει στο Στέκι “Π” στην συμβολή των οδών Καμπούρογλου και Σαμαρά στα Κάτω Πατήσια. Όποιος και όποια ενδιαφέρεται να συνεισφέρει στον αγώνα της ομάδας μας είναι ευπρόσδεκτος/η.

The post Ανοιχτή Συνέλευση της Κίνησης για την Προστασία των Νησίδων first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *