ceb1cebdcebfceb9cebacf84ceae cf80cf81cf8ccf83cebacebbceb7cf83ceb7 cf85cf80cebfceb2cebfcebbceaecf82 ceb1cebdceb1cebbcebfceb3ceb9ceba

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Balkaniko», η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της τέχνης και ιδιαίτερα στη φωτογραφία, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε φωτογράφους ή και καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο, για τη δημιουργία φωτογραφικής έκθεσης αποκλειστικά αναλογικού χαρακτήρα, με θέμα το «Αστικό Τοπίο».
Η ΑμΚΕ «Balkaniko» πρόκειται να διοργανώσει σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε.) το 1ο Φεστιβάλ αναλογικής φωτογραφίας, στην Αθήνα. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να συγκεντρώσει τους δημιουργούς που αγαπούν να εκφράζονται μέσω της αναλογικής φωτογραφίας και να τους ταξιδέψει σε αυτήν μέσα από μία σειρά δράσεων. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κεντρική έκθεση, αποτελούμενη από μαυρόασπρες φωτογραφίες που έχουν παραχθεί αποκλειστικά με την αναλογική μέθοδο, τόσο κατά τη λήψη (φιλμ), όσο και κατά την εκτύπωσή τους (σκοτεινός θάλαμος).
Οι επιλεγμένες φωτογραφίες, θα παρουσιαστούν στον εκθεσιακό χώρο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας από τις 19 Σεπτεμβρίου 2023 έως τη 01 Οκτωβρίου 2023.
Οι δηλώσεις συμμετοχής και το φωτογραφικό υλικό θα πρέπει να σταλούν το αργότερο έως τις 15 Ιουλίου 2023.Logo Balkaniko EFE


ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΛΙΚΟΥ
• Δικαίωμα υποβολής φωτογραφιών στην ανοιχτή πρόσκληση έχουν όλοι οι φωτογράφοι ή καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το αναλογικό φωτογραφικό μέσο, ανεξαρτήτου ηλικίας, καταγωγής, φύλου και εθνικότητας.
• Η συμμετοχή στην ανοιχτή πρόσκληση είναι δωρεάν.
• Κάθε υποψήφιος μπορεί να στείλει από ένα (1) έως τρία (3) α/μ φωτογραφικά έργα.
• Οι δηλώσεις συμμετοχής και οι φωτογραφίες, θα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 15/07/2023 στις 24:00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση balkanikon@gmail.com. Με την παραλαβή, θα αποστέλλεται επιβεβαιωτική απάντηση.
• Η επιλογή των φωτογραφιών που θα αποτελέσουν την κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ, θα γίνει από επιτροπή αξιολόγησης, της οποίας η απόφαση θα είναι αμετάκλητη.
• Με την υποβολή της συμμετοχής τους οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες βεβαιώνουν ότι έχουν λάβει γνώση και αποδέχονται πλήρως τους όρους συμμετοχής στην ανοιχτή πρόσκληση, όπως αυτοί αναγράφονται παραπάνω.
• ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ 15 Ιουλίου 2023, ώρα 24:00


ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΛΙΚΟΥ
• Τύπος αρχείου:
jpg (image quality 12)
Διαστάσεις: 1500 pixels η μεγάλη πλευρά
Όνομα αρχείων: Το επώνυμο του φωτογράφου με λατινικούς χαρακτήρες και αύξοντα αριθμό (π.χ. “lastname_01.jpg”).
Όσοι καλλιτέχνες επιλεγούν, θα πρέπει να προσκομίσουν μέχρι τις 04/09/2023 αναλογική α/μ εκτύπωση τοποθετημένη σε λευκό πασπαρτού, για τη συμμετοχή τους στην κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ.
Οι κορνίζες στις οποίες θα τοποθετηθούν τα έργα, παραχωρούνται από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ.
Οι φωτογραφίες της κεντρικής έκθεσης, θα επιστραφούν στους καλλιτέχνες έναν μήνα μετά το τέλος του Φεστιβάλ.


https://balkaniko.org/
https://efeanalogue.wordpress.com/
https://www.efe.com.gr/gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *