ceb1cebdceb1cf83cf84cebfcebbceae cebbceb5ceb9cf84cebfcf85cf81ceb3ceafceb1cf82 cf84cebfcf85 the art newspaper greece cf83cf85cebdceadcf87ceb5

Με λύπη πληροφορηθήκαμε προσφάτως από την κ. Όλινκα Μηλιαρέση-Βαρβιτσιώτη εκδότρια του The Art Newspaper Greece, ότι η συνέχεια του ιστορικού εντύπου Τα Νέα της Τέχνης αναστέλει τη λειτουργία των εκδόσεων μέχρι νεωτέρας.
Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας ως έντυπο καλλιτεχνικού περιεχομένου και ελπίζουμε ότι η αναστολή λειτουργίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά κάτι προσωρινής φύσεως!
THE ART NEWSPAPER GREECE logo 1
Αναλυτικά από κάτω η ανακοίνωση της εκδότριας κας Μηλιαρέση- Βαρβιτσιώτη:
“Το The Art Newspaper Greece, η συνέχεια του ιστορικού εντύπου Τα Νέα της Τέχνης, το οποίο ξεκίνησε την πορεία του το 1991, μέσα από την έντυπη και διαδικτυακή έκδοση του καλύπτει τον ελληνικό και διεθνή κόσμο της τέχνης ως το μοναδικό και πλέον έγκυρο ελληνικό μέσο που ειδικεύεται σε αυτόν τον τομέα . Όλα αυτά τα χρόνια επιχειρούμε να ανοίξουμε έναν γόνιμο διάλογο για τις τέχνες και να αναπτύξουμε την κριτική σκέψη, παρουσιάζοντας επίκαιρα θέματα, πολύπλευρες απόψεις, κριτικές εκθέσεων, podcasts, και ενημερώνοντας σας για το state of the art παγκοσμίως. Παράλληλα, ο διεθνής χαρακτήρας μας και οι συνέργειες μας στόχευαν να αναδείξουν την ελληνική δημιουργία, την πολιτιστική κληρονομιά και τις σύγχρονες ελληνικές εικαστικές κοινότητες εντός και εκτός συνόρων.
Λίγο μετά το πρώτο τεύχος του The Art Newspaper Greece, την άνοιξη του 2021, η συνεχιζόμενη πανδημική κρίση μας έφερε αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Δημιουργώντας την διαδικτυακή μας έκδοση, τα podcasts και ψηφιοποιώντας το αρχείο μας το οποίο διαθέσαμε δωρεάν, ήρθαμε κοντά ακόμα και στις ιδιαίτερες συνθήκες της κοινωνικής απομόνωσης.
Δυστυχώς, λίγα χρόνια αργότερα η ενεργειακή κρίση την οποία αντιμετωπίζουμε δημιουργεί ανυπέρβλητες δυσκολίες στην λειτουργική μας βιωσιμότητα. Επιπλέον, η δεύτερη αύξηση στην τιμή του χαρτιού μέσα σε λίγους μήνες, η οποία επηρεάζει συνολικά τον ελληνικό τύπο, είναι πλέον δυσβάσταχτη και για την δική μας εφημερίδα.
Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι οι παραπάνω συνθήκες, μας οδηγούν στην αναστολή των εκδόσεων. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας περιεχόμενο καθώς οι οικονομικές δυσκολίες της περιόδου το καθιστούν αδύνατο ακόμη και αν επιβαρύνουμε τους αναγνώστες και τους συνδρομητές με μια περαιτέρω αύξηση της τιμής, το οποίο στην παρούσα φάση δεν θεωρούμε ότι είναι ούτε ηθικό ούτε δίκαιο.
Σας χαιρετούμε προσωρινά με την πίστη και την ελπίδα ότι θα ξανασυναντηθούμε στο άμεσο μέλλον.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *