ceadcebecf89 cebfceb9 cebccf80cebfcf85cebbcebdcf84cf8cceb6ceb5cf82 ceb1cf80cf8c cf84cebf cebcceb5ceb3ceaccebbcebf cf81ceadcebcceb1 cf81

Έξω οι μπουλντόζες από το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας


Η Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στις 19:45, στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας στη γέφυρα νεκροταφείου (Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης & Αύρας, Ραφήνα). Αναλυτικά το κάλεσμα:

Την Τετάρτη 25/10 μπήκαν ξανά μπουλντόζες στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας. Έγινε μετά από επίσκεψη του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Β.Κικίλια, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ρέμα είναι χάλια. Παράλληλα, το υπουργείο υποδομών έδωσε εντολή επανέναρξης του έργου διευθέτησης. Ενός έργου που θα μετατρέψει σε τεχνητό κανάλι 17 χιλιόμετρα του τελευταίου μεγάλου φυσικού ποταμού που μας έμεινε στην Αττική.

Με όποιο πρόσχημα και αν μπήκαν οι μπουλντόζες, στόχος είναι σύμφωνα με τα λεγόμενα υπηρεσιακών παραγόντων του έργου, η αποψίλωση του ποταμού σε μήκος 15 χιλιομέτρων. Το αποτέλεσμα, είτε πρόκειται για καθαρισμό, είτε για έναρξη του έργου διευθέτησης, είτε και για τα δύο, είναι το ίδιο καταστροφικό για τη φύση και τον άνθρωπο:

 – αυξάνουν τον πλημμυρικό κίνδυνο, αφού το νερό κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα χωρίς τη φυσική βλάστηση που φρενάρει την ταχύτητά του, με αυξημένο τον κίνδυνο καταστροφών στην περίπτωση που ξεφύγει από την κοίτη, ιδιαίτερα στην εκβολή

 – ο αφανισμός του οικοσυστήματος του, της χλωρίδας και πανίδας του, που στο ρέμα Ραφήνας είναι πλούσια, πολύτιμη, με προστατευόμενα είδη, ιδιαίτερα στην εκβολή από όπου ξεκίνησαν σήμερα τα έργα.

The post Έξω οι μπουλντόζες από το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *