ceadcebdceb1 cf83cf84ceb1cf85cf81cf8ccebbceb5cebecebf cebcceb5 cf84ceb9cf82 cebbceadcebeceb5ceb9cf82 cf84ceb7cf82 cf87cf81cebfcebdceb9

Eδώ και οχτώ μέρες έχει ξεκινήσει η ψηφοφορία για τη Λέξη της χρονιάς 2022 (θυμίζω ότι ψηφίζουμε εδώ).

Μετά τη μαζική προσέλευση των πρώτων ημερών, που έσπασε κάθε ρεκόρ, αραιώσατε στη συνέχεια, κι η εφορευτική άρχισε να βαριέται.

Σκέφτηκε λοιπόν, με τη βοήθεια του eclipsecrossword, να σκαρώσει ένα σταυρόλεξο, με λύσεις τις 42 λέξεις που συμμετέχουν στην υπό εξέλιξη ψηφοφορία.

Και ιδού:

wotycross

Όπως βλέπετε, δεν είναι παραδοσιακό σταυρόλεξο με τους ορισμούς, αλλά από αυτά που τα γεμίζετε με έτοιμες λέξεις -ή με φράσεις, αφήνοντας ένα κενό ανάμεσα σε δυο λέξεις.

Aν είστε παραδοσιακοί, κατεβάζετε το πεντέφ του σταυρολέξου από εδώ, το τυπώνετε και συμπληρώνετε το σταυρόλεξο με μολύβι ή στιλό.

Αν θέλετε να δοκιμάστε την επιγραμμική μορφή, κι έχετε αρκετά πλατιά οθόνη, τοτε κλικάρετε αυτον εδώ τον σύνδεσμο.

Όμως προσοχή.

Το eclipsecrossword, από τα λίγα που επιτρέπουν φράσεις με κενά, θέλει υποχρεωτικά ορισμούς. Αντί για ορισμούς εμείς βάλαμε τις λέξεις της χρονιάς.

Οπότε οι λίστες στα Across και Down παρουσιάζουν τις 42 λέξεις κατά σειρά μήκους, που φαίνεται στην παρένθεση, αλλά δεν έχουν καμία αντιστοίχιση στις θέσεις και τον προσανατολισμό. Έχουν τον κατάλογο τον λέξεων σε βολική σειρά, απλώς για ευκολία. Μπορείτε να ξεκινήσετε ψάχνοντας από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα μήκη, κλπ. Κλικάρετε στα τετράγωνα του σταυρολέξου, όχι στις λίστες των λέξεων, και συμπληρώνετε τις λέξεις.

Σπαμακόπιτα για τους λύτες δεν έχει, δεν θα προλάβαινε να βγάζει ο φούρνος, είναι εύκολο το σταυρόλεξο.

Και βέβαια, αν δεν έχετε ψηφίσει, σπεύσατε στην ειδική σελίδα μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *