ceadcebaceb8ceb5cf83ceb7 cf86cf89cf84cebfceb3cf81ceb1cf86ceafceb1cf82 cf83cf84ceb7cebd ceb5cf86ceb5 cf84cebfcf85 cf80ceaccebdcebfcf85

16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ

Το 2022 η SALVIA σε συνεργασία με την ΕΕΠΕΑΧ και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης θέσπισαν την 16η Δεκεμβρίου ως Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Εγκαυμάτων. Επειδή τα περισσότερα εγκαυματικά ατυχήματα συμβαίνουν στο σπίτι, σκοπός της Ημέρας Πρόληψης είναι να λειτουργεί ως «φάρος» ενημέρωσης προς το ευρύ κοινό για τη σοβαρότητα και τις αιτίες των εγκαυματικών τραυματισμών.

Το 60% των εγκαυματικών ατυχημάτων θα μπορούσε να προληφθεί

Στις 16 Δεκεμβρίου 2023 η SALVIA πραγματοποιεί εκδήλωση για την 1η επέτειο της Πανελλήνιας Ημέρας Πρόληψης Εγκαυμάτων με θέμα Έγκαυμα! Κάνοντας το «αόρατο» ορατό στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων – Εχελιδών & Πειραιώς 144, Αθήνα – από τις 10.00πμ έως τις 3.00μμ
Στην εκδήλωση θα εγκαινιαστεί η έκθεση φωτογραφίας του Πάνου Ζουλάκη με τον ομώνυμο τίτλο Έγκαυμα! Κάνοντας το «αόρατο» ορατό και παράλληλα θα διατίθεται το φωτογραφικό Λεύκωμα της έκθεσης.
Η Έκθεση Φωτογραφίας Έγκαυμα! Κάνοντας το «αόρατο» ορατό θα μεταφερθεί και θα φιλοξενηθεί στην Ε.Φ.Ε (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία), Πόντου 12 Αθήνα

16/12/2023 ωράριο 19.30-21.30
17/12/2023 ωράριο 19.00-21.30
από 18/12/2023 μέχρι 23/12/2023 ωράριο 17.00-21.00

Η έκθεση φωτογραφίας απεικονίζει με έναν ενθαρρυντικό τρόπο τη δύναμη των εγκαυματιών στο μακρύ ταξίδι της αποκατάστασης. Για το φωτογραφικό έργο φωτογραφήθηκαν άνθρωποι που υπέστησαν εγκαύματα πρόσφατα ή πριν από χρόνια. Σώματα με ουλές αφηγούνται την προσωπική τους ιστορία, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να συμβάλλουν στην αφύπνιση της κοινωνίας για τα εγκαύματα, τη δημιουργία κουλτούρας πρόληψης, αλλά και στην αποδοχή της εικόνας των ουλών και τη βελτίωση της ζωής κάθε εγκαυματία. Μια υπέρβαση για τους ίδιους και ένα μήνυμα που οφείλει να επικοινωνηθεί.
Το κεντρικό θέμα της Ημέρας – η Πρόληψη των Εγκαυμάτων – θα αναπτυχθεί σε δυο πάνελ συζητήσεων. Στο ένα θα μιλήσουμε για την Πρόληψη του τραυματισμού από εγκαύματα, ενώ στο άλλο για τον Εκσυγχρονισμό Νοσηλείας και Αποκατάστασης των Εγκαυματιών στην Ελλάδα, προσκαλώντας σε διάλογο και την Πολιτεία για την μείωση των εγκαυμάτων και των επιπτώσεών τους.
Η Εκδήλωση θα κλείσει με το Σεμινάριο Πρόληψης Εγκαυμάτων από την SALVIA.
Η φετινή εκδήλωση δίνει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε πόσο κοντά βρίσκεται ο καθένας μας με την πιθανότητα ενός σοβαρού τραυματισμού από έγκαυμα επειδή συμβαίνει κυρίως μέσα στα σπίτια μας, από καθημερινές αιτίες, αφορά περισσότερο μικρά παιδιά και ηλικιωμένους.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στηρίζουν και συνοδεύουν τη SALVIA σε αυτό το μονοπάτι ξεκινώντας φυσικά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ι.Σ. Λάτση, Ιδρυτικό Δωρητή της SALVIA, για την εμπιστοσύνη, τη συνεργασία και την αμέριστη στήριξη.
Ευχαριστούμε το Υπουργείο Υγείας για την Αιγίδα και το διάλογο πάνω στα θέματα του εγκαύματος, αλλά και τα βήματα που ήδη έχει υλοποιήσει, το Δήμο Αθηναίων για την Αιγίδα, τη φιλοξενία της εκδήλωσης και για τη συνδιοργάνωση δράσεων πρόληψης, την ΕΕΠΕΑΧ για την πλήρη υποστήριξη των Πλαστικών Χειρουργών.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς για την πραγματοποίηση της Έκθεσης φωτογραφίας και του Λευκώματος, καθώς και τους χορηγούς εκδήλωσης και επικοινωνίας και τον Κο Αιμίλιο Περδικάρη προσωπικά για τον συντονισμό της εκδήλωσης.
Δεσμευόμαστε σε όλους και ειδικά σε κάθε εγκαυματία ότι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί την Αποστολή μας μέχρι να υλοποιήσουμε το Όραμά μας.Κάνοντας το αόρατο ορατό Φωτογραφία ΔΤ

***

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία (ΕΦΕ)

ΕΦΕ ΛογότυποΗ Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός,  το 1o ερασιτεχνικό φωτογραφικό σωματείο τη χώρας μας με ιστορία και συνεχή παρουσία στον χώρο της φωτογραφίας τα τελευταία 71 χρόνια.
Μέλη της διατέλεσαν οι σημαντικότεροι Έλληνες φωτογράφοι, όπως οι Σπύρος Μελετζής, Κώστας Μπαλάφας, Βούλα Παπαϊωάννου, Δημήτρης Τλούπας, Δημήτρης Χαρισιάδης, Νίκος Στουρνάρας, Χρήστος Τσέλιος, Άλκης Ξανθάκης και πληθώρα άλλων αξιόλογων φωτογράφων.

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ)  είναι ενεργό μέλος από το 1954 της FIAP Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικής Τέχνης (Fédération Internationale de l’ Art Photographique, F.I.A.P.) αποτελεί Official FIAP Photo Exbitition Center, και μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας στον αναγνωρισμέ-νο από την UNESCO διεθνή αυτό Οργανισμό, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Φωτογραφικών Φεστιβάλ (Photo Festival Union) από το 1995, η ΕΦΕ διατηρεί στενές σχέσεις με πολλές εθνικές φωτογραφικές Ομοσπονδίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

 Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία – ΕΦΕ
Hellenic Photographic Society – HPS
Μη κερδοσκοπικό σωματείο
Πόντου 12, Ιλίσια, Αθήνα Τηλ. 210 8228131
info@efe.com.grwww.efe.com.gr;
Facebook Page: https://www.facebook.com/HellenicPhotographicSociety
Instagram Page: https://www.instagram.com/hellenic.photographic.society/ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *