ceadcebaceb8ceb5cf83ceb7 cf86cf89cf84cebfceb3cf81ceb1cf86ceafceb1cf82 cf81ceb5cebfcebdcf84ceb1 ceb5ceb9ceb4cf89cebbceb1

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ) παρουσιάζει τα “Ρέοντα Είδωλα”, την Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας μαζί με το σχετικό Λεύκωμα του Δημήτρη Ζαραφωνίτη, διακεκριμένου φωτογράφου και μέλους της ΕΦΕ. H έκθεση εγκαινιάζεται στις 18 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και την 1/3.

Σχετικά με την έκθεση η Χριστίνα Σωτηροπούλου – Ιστορικός Τέχνης: υπογραμμίζει τα εξής:
« Στα Ρέοντα Είδωλα…. οι φωτογραφικές λήψεις του Δημήτρη Ζαραφωνίτη προχωρούν ένα ακόμη βήμα παραπέρα, υπερβαίνοντας την στείρα αναπαραγωγή της πραγματικότητας που προέβλεπε η κλασική αντίληψη περί μιμήσεως. Απελευθερωμένος πλήρως από τέτοιου είδους συμβάσεις, ο καλλιτέχνης επιλέγει να ακολουθήσει την οδό της φαντασιακής επανερμηνείας, αρθρώνοντας ένα δυναμικό εξπρεσσιονιστικό ιδίωμα που θυμίζει τις επιζωγραφισμένες φωτογραφίες του Gerhard Richter όπου ζωγραφική και φωτογραφία αλληλοσυμπληρώνονται εισάγοντας ένα υβριδικό είδος έκφρασης.
Ωστόσο, σε καμία περίπτωση ο καλλιτέχνης δεν παρεκκλίνει από τον αρχικό του στόχο: τη διερεύνηση του γυναικείου σώματος. Αυτό είναι που αποτελεί εντέλει τη βασική επιδίωξη, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά το φακό ως μέσο για να συνθέσει ένα εγκώμιο της πολυπλοκότητάς του. Το γυναικείο σώμα στις εικόνες του Ζαραφωνίτη είναι φορέας μιας ιδιότυπης εύθραυστης θνητότητας…»dimitris zarafonitis reonta eidola 3Εκθεσιακό Κέντρο ΕΦΕ – Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία: Πόντου 12, Ιλίσια, Αθήνα Τηλ. 210 822813
Εγκαίνια: Σάββατο 18 Φεβρ. 2023 ώρα 19.00 Διάρκεια έκθεσης: από Σάββατο 18 Φεβρ. μέχρι και την Τετάρτη 1η Μαρτίου
Ημέρες & Ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή, 18.00 – 21.00
Είσοδος Ελεύθερη
Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον Covid-19.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *