ceadcebaceb8ceb5cf83ceb7 cf83cf8dcebdceb8ceb5cf83ceb7cf82 ar6 climate change 2023 ceb7 ipcc cf80cf81cebfceb5ceb9ceb4cebfcf80cebfceb9ceb5ceaf

IPPC

Έκθεση σύνθεσης AR6: Climate Change 2023

AR6 Synthesis Report: Climate Change 2023

Η IPCC οριστικοποίησε τη Συνθετική Έκθεση για την Έκτη Έκθεση Αξιολόγησης κατά τη διάρκεια της 58ης Συνόδου της Ομάδας που πραγματοποιήθηκε στο Ιντερλάκεν της Ελβετίας από τις 13 έως τις 19 Μαρτίου 2023.

The IPCC finalized the Synthesis Report for the Sixth Assessment Report during the Panel’s 58th Session held in Interlaken, Switzerland from 13 – 19 March 2023.

Η IPCC προειδοποιεί για κλιμάκωση της κλιματικής κρίσης
Στην τελευταία συνθετική έκθεσή της, η Διακυβερνητική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την επείγουσα ανάγκη για γρήγορα μέτρα προστασίας του κλίματος. Διότι: «Υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιριών που κλείνει γρήγορα για να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο και βιώσιμο μέλλον για όλους». Τονίζει επίσης ότι οι ευάλωτες κοινότητες που έχουν ιστορικά συνεισφέρει το λιγότερο στην τρέχουσα κλιματική αλλαγή επηρεάζονται δυσανάλογα.

Περισσότερη κλιματική δικαιοσύνη είναι επίσης ένα μακροχρόνιο αίτημα του Naturefriends International: απαιτείται άμεση φιλόδοξη και δεσμευτική δράση για το κλίμα, καθώς και αποτελεσματική υποστήριξη για τις χώρες και τους ανθρώπους που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή.

Περισσότερες πληροφορίες – Η έκθεση και άλλα χρήσιμα υλικά ΕΔΩ.

TOOOLS

Το άρθρο Έκθεση σύνθεσης AR6: Climate Change 2023 | Η IPCC προειδοποιεί για κλιμάκωση της κλιματικής κρίσης εμφανίστηκε πρώτα στο Nature Friends.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *