ceaccf81ceb7cf82 cf84ceb7cf82 cf83cebfcf86ceafceb1cf82 ceb1ceb4ceb1cebcceafceb4cebfcf85 cf83cf85cebdceb5cf87ceafceb6ceb5

ARHS 07


«Άρης». Το εμβληματικό έργο της Σοφίας Αδαμίδου με την ερμηνεία – θρύλο του Τάσου Σωτηράκη, που παρουσιάστηκε σε περισσότερες από τριάντα πόλεις και φεστιβάλ, σε Ελλάδα, Κύπρο και  Ευρώπη, συνεχίζεται για 6η χρονιά, στο θέατρο OLVIO. Παραστάσεις: Παρασκευή στις 21:00 και Σάββατο στις 18:15.

Πριν γραφτεί το έργο από την συγγραφέα Σοφία Αδαμίδου, ο Τάσος Σωτηράκης είχε ξεκινήσει να μελετάει τη ζωή και την ιστορική και πολιτική πορεία του Άρη Βελουχιώτη. Την ανθρώπινη φύση του και τους αγώνες του. Ο Τάσος Σωτηράκης συναντήθηκε με την Σοφία Αδαμίδου γύρω στο 2014 όταν και συζήτησαν για πρώτη φορά το θεατρικό “ανέβασμα” του «Άρη». Ο Τάσος πρότεινε στη Σοφία να φτιάξει έναν μονόλογο, όπως κι έγινε. Το 2017 η παράσταση πρωτοπαίχτηκε στον Τεχνοχώρο Cartel. H Σοφία Αδαμίδου αποκαλούσε αυτό το θεατρικό έργο, το αγαπημένο της παιδί. Ήταν ο παιδικός της ήρωας από τα χρόνια του σχολείου στην Κοζάνη, το σύμβολο που αγκάλιαζε με το λόγο του, τους αγρότες και τους εργάτες. Ένα πανανθρώπινο σύμβολο. Η παράσταση έκανε μια μεγάλη και πολύ πετυχημένη διαδρομή.

ARHS 09


Συντελεστές

 

Συγγραφέας:Σοφία Αδαμίδου
Ερμηνεία – Σκηνοθετική επιμέλεια: Τάσος Σωτηράκης
O ηθοποιός Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης «έδωσαν» τις φωνές τους.

Μουσική: Villagers of Ioannina City (VIC). Το τραγούδι «Άρη μου», σε στίχους Αγλαΐας Κλάρα, μελοποίησε και ερμηνεύει η Ερωφίλη. Το μουσικό κομμάτι της έναρξης και του τέλους είναι του Βασίλη Καραγιάννη.

Κινησιολογία: Αγγέλα Πατσέλη
Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας
Επιμέλεια video: Ηλίας Φλωράκης
Ειδικά Εφέ: Προκόπης Βλασερός
Φωτογραφίες: Εβίτα Σκουρλέτη
Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble

 

Πληροφορίες

Παραστάσεις: Παρασκευή στις 21:00 και Σάββατο στις 18:15

Θέατρο OLVIO: Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός, πληροφορίες στο ταμείο του θεάτρου 18:00 – 21:00, τηλέφωνο: 2103414118

Διάρκεια: 90 λεπτά

Εισιτήρια στο more.com

The post «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου – Συνεχίζεται για 6η χρονιά, στο θέατρο OLVIO first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *