sony world photography awards 2023 cebcceb5 cebdceadceb5cf82 cebaceb1cf84ceb7ceb3cebfcf81ceafceb5cf82 ceb7 16ceb7 ceb4ceb9cebfcf81ceb3ceaccebdcf89

Ο θεσμός των Sony World Photography Awardsl έχει συνεισφέρει ουσιαστικά στην προώθηση της φωτογραφίας και έχει αναδείξει χιλιάδες φωτογράφους οι οποίοι, με τη σειρά τους, αγαπούν και ασχολούνται με τεράστια ποικιλία φωτογραφικών θεμάτων. Αν επιδίδεστε συστηματικά στην φωτογραφία και σας ενδιαφέρει να αποφανθούν για τα έργα σας καταξιωμένοι κριτές του διεθνούς στερεώματος, δεν έχετε παρά να υποβάλετε τώρα τη δική σας συμμετοχή για τη διοργάνωση του 2023.
Φωτογράφοι από όλο τον κόσμο καλούνται να πάρουν μέρος στους τέσσερις διαγωνισμούς των βραβείων: «Επαγγελματιών», στον οποίο βραβεύονται εξαιρετικά έργα μεταξύ 5-10 φωτογραφιών σε δέκα κατηγορίες. «Ανοιχτός» για τη βράβευση των καλύτερων μοναδικών φωτογραφιών του κόσμου σε δέκα υπο-κατηγορίες. «Νέων» που αναδεικνύει εικόνες από ανερχόμενα ταλέντα κάτω των 19 ετών και Student, όπου βραβεύεται η δουλειά των σπουδαστών φωτογραφίας σε όλο τον κόσμο. Yπενθυμίζουμε πως τα Sony World Photography Awards θεσπίστηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας. Πρόσθετα προγράμματα βραβείων περιλαμβάνουν τα Εθνικά & Περιφερειακά Βραβεία, το Επαγγελματικό Βραβείο Λατινικής Αμερικής και το Βραβείο Alpha Female.

Οι νέες κατηγορίες για το 2023
Ακολουθεί η ακριβής περιγραφή των πρωτοεμφανιζόμενων διαγωνιστικών κατηγοριών από ίδιους τους διοργανωτές:
 
Βραβείο Αειφορίας
Φέτος εισάγεται ένα νέο βραβείο που “αναγνωρίζει” τις ιστορίες, τους ανθρώπους και τους οργανισμούς των οποίων οι δράσεις αναδεικνύουν έναν από τους περιβαλλοντικούς στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (SDG) του ΟΗΕ. Σε αυτά μπορεί να περιλαμβάνονταi εκφράσεις της κλιματικής αλλαγής, μία ματιά στις περιβαλλοντολογικά βιώσιμες τεχνολογίες και καινοτομίες ή μια δράση ατόμων και ομάδων που εργάζονται για να κάνουν τη διαφορά.
Το Βραβείο Βιωσιμότητας συνοδεύεται με χρηματικό έπαθλο 5.000$ και παρουσίαση του έργου του στο πλαίσιο της έκθεσης Sony World Photography Awards στο Λονδίνο. Όλοι οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στον διαγωνισμό Επαγγελματιών έχουν δικαίωμα να κερδίσουν το βραβείο με τον νικητή να επιλέγεται από μια εκτενή λίστα 30 συμμετοχών σε κάθε κατηγορία.
 
Ατομική έκθεση του Φωτογράφου της Χρονιάς
Το 2023 καθιερώνεται ένα επιπλέον νέο βραβείο για τον Φωτογράφο της Χρονιάς. Εκτός από το χρηματικό έπαθλο των 25.000 $, μια σειρά από εξοπλισμό ψηφιακής απεικόνισης της Sony και την ένταξη στην έκθεση και το βιβλίο Sony World Photography, ο νικητής θα ανταμειφθεί επίσης με ατομική έκθεση της δουλειάς του στο πλαίσιο της έκθεσης Sony World Photography στο Λονδίνο, το επόμενο έτος. Αυτή η ευκαιρία θα επιτρέψει στους φωτογράφους να αναπτύξουν περαιτέρω το έργο που τους χάρισε τη νίκη ή να εκθέσουν μια ολοκαίνουργια δουλειά, προσφέροντάς τους επιπλέον προβολή για το έργο τους και τη δυνατότητα να εξελίξουν την καριέρα τους.

Δομή Διαγωνισμού Νέων
Τα Sony World Photography Awards 2023 εισάγουν μια νέα δομή για τον Διαγωνισμό Νέων, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε οποιονδήποτε είναι κάτω των 19 ετών και προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να υποβάλουν έως και τρεις φωτογραφίες που σχετίζονται με το θέμα Your Everyday («Η κάθε σου ημέρα»).
Το θέμα ζητά από τους φωτογράφους να μοιραστούν σκηνές από την καθημερινότητά τους και τους ανθρώπους που τους περιβάλλουν. Είτε πρόκειται για πολυσύχναστους δρόμους, ειδυλλιακά τοπία ή συναρπαστικά πορτρέτα, ανεξάρτητα από το είδος, την τεχνική ή το θέμα, ο διαγωνισμός στοχεύει να «αγκαλιάσει» και να αναδείξει το μοναδικό βλέμμα κάθε ατόμου για τον κόσμο. Οι κριτές θα επιλέξουν μια λίστα με 10 φωτογράφους που θα συνεχίσουν να διαγωνίζονται για τον τίτλο του Νέου Φωτογράφου της Χρονιάς.SWPA Image 140322 landscape 2400x980 1

Διαγωνισμός Student
Για τον φετινό μαθητικό διαγωνισμό, ζητείται από τους συμμετέχοντες να ασχοληθούν με το θέμα Σε έναν κόσμο που αλλάζει. Ο κόσμος μας αλλάζει γρήγορα και αναζητούμε φωτογράφους που μπορούν να μας δείξουν θετικές ιστορίες εξέλιξης και προόδου. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια ολόκληρη σειρά διαφορετικών θεμάτων, όπως το περιβάλλον, η τεχνολογία, ο τρόπος που εργαζόμαστε και ζούμε. Οι φοιτητές μπορεί να επιθυμούν να επικεντρωθούν στο πώς αλλάξαμε τα πρότυπα εργασίας και την οργάνωση του γραφείου, πώς ανταποκρινόμαστε στην κλιματική κρίση με πιο ευσυνείδητο τρόπο ή ακόμη και σε συγκεκριμένες καινοτομίες στην τεχνολογία και την έρευνα.
Με πέντε έως δέκα εικόνες, οι φωτογράφοι πρέπει να απεικονίσουν πώς ανταποκρίνονται οι ίδιοι ή κάποιος που τεκμηριώνουν στις αλλαγές που γίνονται γύρω τους. Οι φωτογραφίες μπορούν να ληφθούν από οποιαδήποτε συσκευή και να ακολουθούν οποιοδήποτε στυλ. Ενώ ενθαρρύνονται οι δημιουργικές απαντήσεις, είναι σημαντικό να τηρηθεί η συνάφεια με το θέμα της κατηγορίας.

2023 ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ
Οι προθεσμίες υποβολής για τους τέσσερις διαγωνισμούς των Βραβείων είναι:
Επαγγελματιών: 13 Ιανουαρίου 2023
Ανοικτός: 6 Ιανουαρίου 2023
Student: 30 Νοεμβρίου 2022
Νέων: 6 Ιανουαρίου 2023

Να σημειωθεί πως όλη η διαδικασία γίνεται δωρεάν μέσω του www.worldphoto.org.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *