masterclass cf86cf89cf84ceb9cf83cebccebfcf8d cebcceb5 cebcceafceb1 cf86cf89cf84ceb9cf83cf84ceb9cebaceae cf80ceb7ceb3ceae

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο πολύπλοκος εξοπλισμός είναι απαραίτητος, ειδικά στην επαγγελματική φωτογραφία. Μερικές φορές αυτό ισχύει, όταν υπάρχουν συγκεκριμένες υφολογικές απαιτήσεις. Τις περισσότερες φορές όμως όχι. Ένα μοναδικό φως αρκεί για καταπληκτικά αποτελέσματα!2021 11 08 Unique light source

-Πoιο βασικό κοινό στοιχείο έχουν αυτές οι φωτογραφίες πέρα από το ότι πρόκειται για πορτραίτα, φωτογραφίες μόδας ή προσωπικά projects;
-Σε όλες χρησιμοποιήθηκε μία μόνο φωτιστική πηγή!

Ο φωτογράφος και συνεργάτης του περιοδικού μας Στέφανος Σάμιος μας μίλησε για τα νέα workshop που θα πραγματοποιηθούν στο “studio 1416” με τη χρήση μιας και μόνο φωτιστικής πηγής.
Στην αρχή της καριέρας του, ένιωθε ανασφαλής, χωρίς τουλάχιστον τρεις κεφαλές φλας μαζί του. Το χειρότερο, πίστευε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να τις χρησιμοποιήσει μιας και ήταν νέος μεν, σοβαρός όμως ανερχόμενος επαγγελματίας, υψηλού επιπέδου! Με τον καιρό, ωριμάζοντας και εμβαθύνοντας στην τέχνη της φωτογραφίας, μελετώντας συνεχώς τους μεγάλους masters, αποκωδικοποιώντας μικρά και μεγάλα μυστικά για το φως, συνειδητοποίησε ότι όλα αυτά, συνήθως είναι περιττά. Ένα φως είναι κατά κανόνα αρκετό!

Αρκεί βέβαια να ξέρεις πως να το εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο, πως να ελέγχεις τα χαρακτηριστικά του, πως να το αξιοποιείς τελικά, ανάλογα με την ατμόσφαιρα που θέλεις να δημιουργήσεις κάθε φορά. Με μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις, αυτή τη μία φωτιστική πηγή, μπορείς να την διαμορφώνεις όπως επιθυμείς, χωρίς να χρειάζεσαι εξωτικό ή πανάκριβο εξοπλισμό. Κάτι άλλο που συνειδητοποίησε στην πορεία, είναι ότι η μεγαλύτερη «τέχνη», δεν είναι το να προσθέτεις φως αλλά συχνότατα το να αφαιρείς! Το αντίθετο του προφανούς. Κάτι ανάλογο των παύσεων στη μουσική δηλαδή. Περιττό να αναφέρουμε το πόσο πιο ελεύθερα και δημιουργικά αισθάνθηκε μετά από αυτές τις διαπιστώσεις! Αντί να ξοδεύεται στο πως θα διαχειριστεί πολλαπλές πηγές φωτισμού, προσηλώνεται στο θέμα του με απίστευτα μεγαλύτερη άνεση. Έκτοτε, μόνο όταν νιώθει ότι πραγματικά χρειάζεται συμπληρωματικό φως και δεν τον καλύπτει η μία πηγή προσθέτει μία ή περισσότερες επί πλέον. Αυτό, του συμβαίνει όλο και πιο σπάνια πια. Παράλληλα, η ζωή του έχει γίνει πολύ πιο άνετη!

04 SINGLE LIGHT MASTERCLASS

Το masterclass αυτό απευθύνεται σε φωτογράφους ήδη επαγγελματίες ή ερασιτέχνες που διαθέτουν ήδη μια εμπειρία στις βασικές αρχές φωτισμού ή έστω έχουν παρακολουθήσει τα δύο προηγούμενα, πρόσφατα workshops επάνω στο φωτισμό πορτραίτου. Οι απολύτως απαραίτητες γνώσεις θα εκτεθούν μεν εισαγωγικά αλλά με συνοπτικό τρόπο, μπαίνοντας άμεσα στη διαχείριση της «μίας και μοναδικής» πηγής.

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13/11/2021, από 10.30’ π.μ. έως τις 5.30’ περίπου μ.μ. στο “studio 1416”. Θα υπάρξει διάλειμμα ½ ώρας για ελαφρύ φαγητό.
Μόνο για έως 12 άτομα, πάντα με τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας λόγω Covid (εμβολιασμός ή πρόσφατο rapid test και μάσκες από τους παρισταμένους καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο στούντιο).

17 10 2021 ADVANCED RETOUCHING TECHNIQUES C

Την Κυριακή, 14/11/2021, πάλι στο “studio 1416” θα πραγματοποιηθεί το “advanced retouching techniques workshop” επάνω σε φωτογραφικό υλικό που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του masterclass του Σαββάτου. Από 10.30’ π.μ. έως 15.30’ μ.μ. με μικρό διάλειμμα για φαγητό.
Περισσότερες πληροφορίες: 210 6913953, stsamios@gmail.com ή DM στα social media.
https://www.instagram.com/samiosstefanos/
https://www.instagram.com/studio1416athens/
https://www.facebook.com/stsamios
https://www.facebook.com/studio1416athens
https://www.facebook.com/stefanos.samios
http://studio1416.com

Στέφανος Σάμιος

Ξεκίνησε την πορεία του με σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων στην Αθήνα, στην ΑΣΟΕΕ. Έκανε μεταπτυχιακά και διδακτορικό στο Παρίσι πάνω σε μαθηματικά μοντέλα λήψης αποφάσεων στο PARIS IX-Dauphine. Παράλληλα, σπούδασε φωτογραφία στο PARIS VIII-St.DENNIS. Eίναι κάτοχος ΜΑ του MIDDLESEX University στην εφαρμοσμένη φωτογραφία.
Από την επιστροφή του στην Ελλάδα και μετά, ενεργοποιείται στη φωτογραφία. Τόσο σαν επαγγελματίας στον εκδοτικό και διαφημιστικό χώρο, όσο και σαν καλλιτέχνης και καθηγητής φωτογραφίας σε πανεπιστημιακό επίπεδο.
Δημιουργός αρχικά του studio PHOBIA, που εξελίχθηκε σε leader της αγοράς την δεκαετία του 2000 και στη συνέχεια του studio 1416, έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα ελληνικά περιοδικά μόδας και διακόσμησης, με οργανισμούς και διαφημιστικές εταιρείες.
Παράλληλα, είναι αναπληρωτής διευθυντής του κολλεγιακού τμήματος φωτογραφίας του ΑΚΤΟ, όπου διδάσκει συνεχώς τα τελευταία τριάντα χρόνια, φωτογραφία μόδας και διαφήμισης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *