18cebf cf86ceb5cf83cf84ceb9ceb2ceaccebb cf84cebfcf85 ceb1 cf83 cf84 cebf ceb5cf80ceb9cebacebfceb9cebdcf89cebdcebfcf8dcebcceb5

asto 2021 eot


Το  18ο Φεστιβάλ του Α.Σ.Τ.Ο. – επικοινωνούμε (16-19 Σεπτεμβρίου 2021) στο  Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων (πλαζ ΕΟΤ) φτάνει στην κορύφωσή του αυτό το Σαββατοκύριακο:

Σάββατο 18/9/21

–  11:30 – 13:30 εργαστήρι ζωγραφικής σε μάσκα για παιδιά, από το καλλιτεχνικό εργαστήρι του συλλόγου

– 21:00 χορωδία BelCantes με αφιέρωμα για τα 200 χρόνια του 1821

Η χορωδία BelCantesτου Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016. Το πρόγραμμα της χορωδίας για το φεστιβάλ του συλλόγου ΑΣΤΟ επικοινωνούμε είναι δημώδους αλλά και επετειακού χαρακτήρα. Πρόγραμμα: 1 Όμορφη και παράξενη πατρίδα – Δ. Λάγιος 2 Η αγάπη (από τη συλλογή Δημώδη Ελληνικά Άσματα ) επεξεργασία Φ. Τσαλαχούρη 3 Καραγκούνα – Ν. Σκαλκώτας 4 Η ξενιτιά του έρωτα – επεξεργασία Β. Αναστασίου- Σόλο Τ. Ραυτοπούλου 5 Κάτω στη Ρόδο (από τη συλλογή Δημώδη Ελληνικά Άσματα ) επεξεργασία Φ. Τσαλαχούρη 6 Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες Η. Ανδριόπουλος 7 Δεν σε φοβάμαι – Γ. Παπαδόπουλος σε επεξεργασία Λ. Πετροπούλου

–  BaboKoro με βαλκανική και τσιγγάνικη μουσική

Οι BaboKoro μας καλούν σε ένα ακόμα από τα εκρηκτικά τους live και στου “Χορού την Αγκαλιά”, εκεί όπου οι καημοί συναντούν τα μεράκια, και ανταμώνουν του κόσμου τ’ ακριβά. Στα τραγούδια του πρώτου τους album “Σίσυφος”, που συνοδεύτηκε από εξαιρετικές κριτικές, προστίθεται πλέον καινούργιο υλικό που γεννήθηκε κατά την περίοδο της καραντίνας και εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κοινό. Αγαπούν την πολυφωνική παράδοση, το χορευτικό κλίμα των πανηγυριών, την rock αμεσότητα και τη λαϊκή απλότητα, την τσιγγάνικη περιπλάνηση και αυθορμητισμό, φτιάχνοντας έναν ήχο προσωπικό και εξωστρεφή.

Κυριακή 19/9/21

– 11:30 -12:30 Yoga ανοιχτή για όλους

– 20:00 Θεατρική δράση-Μήδεια (…σαγανάκι) του Μποστ. Η Θεατρική Ομάδα του ΑΣΤΟ – Επικοινωνούμε «θέΑ(Σ)ΤρΟ» προσφέρει ένα χορταστικό…ορεκτικό από το έργο του Μποστ «Μήδεια». Τροφοί, καλόγριες, ψαράδες, παπάδες, έμποροι από την Ηλεία, Κρητικοί και…κριτικοί και άλλοι πολλοί σε ένα κρεσέντο γέλιου και παρωδίας του ομώνυμου έργου του Ευριπίδη, με το χαρακτηριστικό ανορθόγραφο πενάκι του Μποστ.

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Ήτα – Ήτα
Κατασκευή σκηνικού: Δημήτριος Κωλέττης
Ζωγραφική σκηνικού: Αθηνά Θανοπούλου
Κατασκευή κοστουμιών: Νίκη Αντζουλάτου
Παίζουν: Άννα Γληγόρη, Ηλίας Ηλιόπουλος, Δήμητρα Κουλουμπή, Ελένη Μιχαλέτου, Γιώργος Νικολόπουλος, Νεφέλη Παπαματθαίου Μαρία Σγούρου

– 21:00 Παραδοσιακοί χοροί από τα Νησιά του Αιγαίου από την χορευτική ομάδα του συλλόγου (χοροί τσαμπουνιστοί από την Πάρο, τη Νάξο, την Τζια, την Ικαρία)

Την ομάδα θα πλαισιώσουν εκλεκτοί μουσικοί που δουλεύουν με μεράκι και συμμετέχουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς στο φεστιβάλ: Χρήστος Καμμένος στην τσαμπούνα,Παναγιώτης Νιφόρας στο τουμπάκι και Θεόδωρος Γιαννακόπουλος στο λαούτο

– 21:30 Λαϊκό πρόγραμμα με ρεμπέτικα: Σπύρος Δελέγκος: κιθάρα, τραγούδι, Ακριβή Αποστολάτου: τραγούδι, Γιώργος Γκριζιώτης: τρίχορδο μπουζούκι, τραγούδι.

Εκθέσεις επισκέψιμες από τις 19:00 κ.ε.:

Έκθεση φωτογραφίας «Αποτυπώνοντας το καλοκαίρι» και μεικτή έκθεση φωτογραφίας και στένσιλ εμπνευσμένη από την ποίηση.

Έκθεση του καλλιτεχνικού εργαστηρίου.

Έκθεση με υλικά της ομάδας εναλλακτικής εκπαίδευσης και φυλλάδιο με τις προτάσεις της ομάδας σχετικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο χώρο των σχολείων.

Παράλληλα, γίνεται συλλογή τροφίμων & σχολικών ειδών, καθώς και συλλογή ηλεκτρικών συσκευών και τηγανέλαιων για ανακύκλωση.

Η είσοδος είναι δωρεάν και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

The post 18ο Φεστιβάλ του Α.Σ.Τ.Ο. – Επικοινωνούμε στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων first appeared on Τέταρτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *