cf8ccebbceb1 cf84cebfcf85 ceadcf81cf89cf84ceb1 ceb4cf8dcf83cebacebfcebbceb1 cebeceb1cf86cebdceb9cebaceb1 cf86ceb5cf84cebfcf83

Η διοργάνωση του ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, με τον αδιαμφισβήτητο χαρακτηρισμό του κινηματογραφικού θεσμού για τούτη την πόλη πια, διανύει την ενδέκατη χρονιά της! Το φετινό πρόγραμμα έχει τον υπότιτλο «ALL YOU NEED IS FILM» και επιφυλάσσει δεκατέσσερις τίτλους που θα θέλατε να ξαναδείτε ή ν’ ανακαλύψετε για πρώτη φορά σε μεγάλη οθόνη… εκεί έξω. Έργα που επιλέχθηκαν με γνώμονα το entertainment value της φιλμικής ψυχαγωγίας αλλοτινών εποχών, όταν τα θερινά σινεμά πρόσφεραν εγγύηση… «φυγής» και ουχί τα υπολείμματα των χειμερινών μηνών, επειδή η διανομή αντιλαμβάνεται το καλοκαίρι σαν… άδειασμα ραφιών! Χορηγός και σπουδαίος συμπαραστάτης μας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά είναι το Βίκος Cola. Μέχρι και τις 20 Ιουλίου, λοιπόν, ραντεβού στον υπέροχο κήπο του εξαρχειώτικου σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46).

Η τέταρτη μέρα του αφιερώματος ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ #11 by Βίκος Cola προτείνει δύο ρομαντικές κωμωδίες της δεκαετίας του ’60 που μπλέκουν τους… «Δύο Ληστές» σε ερωτικούς μπελάδες άφθονου γέλιου! Στις 21:00, ένα θαυμάσιο θεατρικό έργο του Νιλ Σάιμον, του πλέον ειδικού στη διαμόρφωση του ύφους του συγκεκριμένου genre, μετατρέπεται σε απόλαυση κινηματογραφικής εμπειρίας, με ένα απίστευτα λαμπερό και ταλαντούχο καστ. Εάν δεν το έχετε δει ποτέ με κόσμο σε σινεμά, δεν ξέρετε τι θα πει φιλμική ψυχαγωγία! Και στις 23:00, ένα από τα πιο σπάνια και άγνωστα στο κοινό «ευρήματα» της φετινής διοργάνωσης, μια κωμωδία παρεξηγήσεων στο Παρίσι εκείνης της περιόδου, με φόντο τους μεγαλύτερους οίκους μόδας της Γαλλίας (χωρίς να ξεχνάμε τα υποψήφια για Όσκαρ κοστούμια της Ίντιθ Χεντ), το τρελό nightlife και το σεξ. Απίστευτα φεμινιστικό αλλά και… μισογύνικο μαζί, ένα φιλμ που αν τολμούσε να παράγει το σημερινό Χόλιγουντ, η «πολιτική ορθότητα» θα έπιανε τα όπλα! Πραγματικά, είναι η πιο απολαυστική βραδιά του φετινού προγράμματος.

Τι παίζει απόψε η ΡΙΒΙΕΡΑ, λοιπόν;

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ

11Summer Dailies 14

ΞΥΠΟΛΥΤΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ / BAREFOOT IN THE PARK (1967) 106′ (21:00)
του Τζιν Σακς

Η Κόρι και ο Πολ είναι οι νιόπαντροι, νέοι ένοικοι ενός μικροσκοπικού διαμερίσματος, στον έκτο όροφο πολυκατοικίας στο Γκρίνουιτς Βίλατζ. Χωρίς ασανσέρ. Και χωρίς θέρμανση. Το διάσημο θεατρικό του Νιλ Σάιμον «παντρεύει» στον κινηματογράφο τους Τζέιν Φόντα και Ρόμπερτ Ρέντφορντ, χαρίζει μια δίκαιη οσκαρική υποψηφιότητα (δεύτερου ρόλου) στην πεθερά Μίλντρεντ Νάτγουικ και θα ξεκαρδίζει πάντοτε με τη φινέτσα και τη… βιωμένη γνώση του (βασίζεται σε εμπειρίες από τον πρώτο γάμο του Σάιμον).

11Summer Dailies 15

ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΙΤΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΕΙ / A NEW KIND OF LOVE (1963) 110′ (23:00)
του Μέλβιλ Σάβελσον

Αρθρογράφος εφημερίδας «εξορίζεται» στο Παρίσι επειδή κοιμήθηκε με τη σύζυγο του εκδότη του. Στην πτήση, τσακώνεται με «αντράκι» υπάλληλο αλυσίδας πολυκαταστημάτων, η οποία ταξιδεύει για να επισκεφτεί τους μεγάλους οίκους μόδας και να… κλέψει τις νέες τους συλλογές. Μαντεύετε τη συνέχεια; Μια παραγνωρισμένη, ακόμη μοντέρνα και αναπάντεχα φεμινιστική ρομαντική κομεντί με το ζεύγος των Πολ Νιούμαν και Τζόαν Γούντγουορντ σε λαμπερό και full ερωτεύσιμο Technicolor, δίπλα στο απολαυστικό μπρίο υποκριτικής της Θέλμα Ρίτερ. Ο Φρανκ Σινάτρα ερμηνεύει το τραγούδι των τίτλων.

SUDDENLY THIS SUMMER 2022 GR PROGRAMME S

Κάθε μέρα μπορείτε να διεκδικείτε διπλές προσκλήσεις για τις προβολές της ίδιας βραδιάς, με τον εξής απλούστατο τρόπο: στέλνοντας ένα e-mail συμμετοχής στο freecinemagr@gmail.com με θέμα ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Σε αυτό πρέπει να έχετε γράψει το (πραγματικό) ονοματεπώνυμό σας και τον τίτλο της ταινίας που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε στο σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ απόψε. Οι νικητές θα λαμβάνουν ένα απαντητικό mail μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας και το όνομά τους θα βρίσκεται σε σχετική λίστα στο ταμείο του κινηματογράφου. Προσοχή στις ώρες έναρξης των προβολών! Για updates και απορίες που αφορούν την όλη διοργάνωση, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την περιοχή σχολίων κάτω από αυτό το post ή τη σελίδα του φετινού event στο facebook.

Προσοχή στις ώρες έναρξης (διαφοροποιούνται ανάλογα με τις διάρκειες των φιλμ)

Γενική τιμή εισόδου: 6 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Χορηγός: Βίκος Cola

Με την ευγενική υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος

Χορηγοί επικοινωνίας: LiFO / LiFO.grinExarchia.grΜελωδία 99.2HiT 88.9En Lefko 87.7Red 96.3

Σχεδιασμός αφίσας: Μαρίνα Τζάτζο & Δημήτρης Κανελλόπουλος

Διοργάνωση: FREE CINEMA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *