cf86ceb5cf83cf84ceb9ceb2ceaccebb cebacf81cebfcf85cf83cebfceb2ceafcf84ceb7 2022

krousovitis festival 2022


Σε μια εποχή που η επίθεση προς τη φύση ολοένα και αυξάνεται, που μελέτες για την αποψίλωση βουνών και τη ρύπανση νερών στον βωμό της «ανάπτυξης» είναι καθημερινότητα, ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αχλαδοχωρίου αποφάσισε να «κατασκευάσει» ένα ανάχωμα δημιουργίας: το «Φεστιβάλ Κρουσοβίτη».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Ως φεστιβάλ στοχεύουμε στη προστασία του περιβάλλοντος, ενώ οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα συνεπικουρούν στην αειφορία και αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των βόρειων συνόρων του Ν. Σέρρων».

Στα πλαίσια του 4ημερου φετινού φεστιβάλ διοργανώνονται, καλλιτεχνικά workshops για μικρούς και μεγάλους, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, πεζοπορίες, κυνήγι τσαγιού στον Όρβηλο, ανοιχτές συνελεύσεις κατοίκων, ομιλίες, καθώς και μουσικές συναυλίες.

15 – 18 Ιουλίου στο Αχλαδοχώρι Σερρών

Αναλυτικό Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Παρασκευή 15 Ιουλίου

18:00 – Καλλιτεχνικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Ζωγραφική με θέμα «Ειρήνη & Περιβάλλον» και δημιουργία σχετικών  χειροτεχνιών από πηλό. Υπεύθυνη του καλλιτεχνικού workshop είναι η εικαστικός  Αγγελάκη Ευαγγελία.

21:30 – Προβολή της παιδικής ταινίας “Wall-e”.

Σάββατο 16 Ιουλίου

10:00 – Πεζοπορία στην κοιλάδα του Κρουσοβίτη.
18:00 – Ομιλία με θέμα «Οικονομία – Οικολογία – Πολιτική». Εισηγητής: Αθανάσιος Μπόικος.
21:00 – Συναυλία στη πλατεία του χωριού με το “άγριο μέλι” (ελληνικό ροκ).
Ακολουθεί Γλέντι με τη Βάσω Βασιλειάδου.

Κυριακή 17 Ιουλίου

12:30 – Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων και φίλων του χωριού.
19:30 – Ομιλία με θέμα «Βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη σε απομακρυσμένες περιοχές και ο ρόλος της τοπικής κοινωνίας». Εισηγήτρια: Χαραλαμπίδου Θένια.
Ομιλία με θέμα «Εικόνες από ένα μέλλον αειφορίας: Η προοπτική του Αχλαδοχωρίου σε ένα ευρύτερο όραμα οικοτουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Σιντικής». Εισηγητής: Τσιλικίδης Ευθύμιος.
22:00 – Προβολή του ντοκιμαντέρ «Βόρεια Εύβοια – το Σχέδιο». (Θα απευθύνει χαιρετισμό η ομάδα παραγωγής του ντοκιμαντέρ και θα συγκεντρωθούν χρήματα για την υποστήριξη τους).


Δευτέρα 18 Ιουλίου

06:00 – Κυνήγι τσαγιού στις πλαγιές του Όρβηλου.
21:30 – Προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι κοπρίτες των Σταγιατών» (Θα απευθύνει χαιρετισμό η επιτροπή αγώνα κατοίκων του χωριού Σταγιάτες Πηλίου).

Πληροφορίες

15 – 18 Ιουλίου

Αχλαδοχώρι Σερρών | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αχλαδοχωρίου «Κρουσοβίτης» krusovitis@gmail.com | facebook

facebook event

The post Φεστιβάλ Κρουσοβίτη 2022 first appeared on Τέταρτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *