cf84cebf ceb5cebbcebbceb7cebdceb9cebacf8c ceb4ceafcebacf84cf85cebf cf86ceb9cebbcebfceb9 cf84ceb7cf83 cf86cf85cf83ceb7cf83 cf83cf85cebd

Partner Nobel

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece έγινε συνεργάτης του Παγκόσμιου Οργανισμού International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN). [LINK].

Οι ΦτΦ συμμετείχαν ήδη και στήριζαν τις εκστρατείες του ICAN για την απαγόρευση των Πυρηνικών Όπλων.

Ο Οργανισμός ICAN έχει βραβευθεί το 2017 με το Νόμπελ Ειρήνης.

Η απαγόρευση των πυρηνικών όπλων και η επικύρωση της Ελλάδας του Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons είναι απαραίτηση για τη μειωση των πολεμικών εντάσεων και απειλών, την εξασφάλιση της ειρήνης, της προάσπιστης της ανθρώπινης ζωής και των οικοσυστημάτων και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ο πρόσφατος πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, και οι απειλές για περιορισμένη χρήση πυρηνικών όπλων κάνει το αίτημα για την κατάργησή τους ιδιαίτερα επίκαιρο και αναγκαίο.

2,5 δις νεκροί – Η Νέα μελέτη της IPPNW για τις επιπτώσεις «περιορισμένου» πυρηνικού πολέμου [LINK]

Είναι ιδιαίτερα θετική η υιοθέτηση από 47 Δήμους της χώρας μας, της έκκλησης της International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) που καλούν την ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει και να επικυρώσει τη Συνθήκη Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων (TPNW). [LINK] [LINK].

Το άρθρο Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ συνεργάτης της International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) εμφανίστηκε πρώτα στο Nature Friends.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *