cf84ceb1 ceb8ceb1cebbceaccf83cf83ceb9ceb1 cebcceb1cebacf81ceb9cebdceac cf84ceb1cebeceafceb4ceb9ceb1 cf84ceb7cf82 ceb8ceb1cebbceb1cf83

Έρχεται κάποια στιγμή στην ζωή που ο άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να ταξιδέψει σε τόπους μακρινούς, σε τόπους εσωτερικούς, όπου το πνεύμα το μυαλό και το βλέμμα ενώνονται σε μία μυσταγωγική συνύπαρξη. Και όταν το ταξίδι αυτό, γίνεται από ανθρώπους που αγαπούν την φωτογραφία, προκύπτει και η οπτική αποτύπωση του προσωπικού ταξιδιού όπου κυριαρχεί η υπαρξιακή αναζήτηση. Εικόνες που διαποτίζονται από την ενέργεια των ιδιαίτερων τόπων που συναντά κανείς, αλλά και από τις εσωτερικές αναζητήσεις εκείνου που βρίσκεται πίσω από τον φακό.
H ιστορικός τέχνης Διονυσία Γιακουμή, γράφει για τις δύο συνοδοιπόρους που ταξίδεψαν σε μέρη μακρινά, όπως το Θιβέτ: “Για τη Θαλασσινή Δούμα και την Κάλλη Μπέλλου η φωτογραφία είναι πρωταρχικά ένα ταξίδι τόσο στον κόσμο που μας περιβάλλει όσο και στον κόσμο που δημιουργούμε μέσα μας. Η Θαλασσινή Δούμα παρουσιάζει έργα μεγάλων διαστάσεων από τη σειρά Journey in the labyrinth. Πρόκειται για ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τρεις θεματικές ενότητες: «Move In»,από τα ιερά φαράγγια της Αριζόνα, όπου οι αυτόχθονες λατρεύουν μέχρι σήμερα τις γενεσιουργούς δυνάμεις της φύσης.«DissolvingTravellers»,από τα απειλούμενα, λόγω της κλιματικής αλλαγής, παγόβουνα της Γροιλανδίας.«Lines»,από τις γεωμετρικές και εξορθολογιστικές δομές που αποτελούν το υπόβαθρο της εμβληματικής μεγαλούπολης του 20ου αιώνα, της Νέας Υόρκης.Θαλασσινή Δούμα Dissolving Travellers JOURNEY IN THE LABYRINTH 2017 φωτογραφία σε χαρτί fine art 75x50 εκ περιορισμένη έκδοση 002

Η Κάλλη Μπέλλου παρουσιάζει μια επιλογή έγχρωμων φωτογραφιών τυπωμένων σε μεγάλες διαστάσεις από τη σειρά Θιβέτ…μια ανάσα απ’ το Θεό. Οι φωτογραφίες προέρχονται από το οδοιπορικό της ανάβασης και της περιήγησης της καλλιτέχνιδος σε πόλεις και τόπους ιδιαίτερου και υποβλητικού γεωφυσικού χαρακτήρα, σε υψόμετρο άνω των 4000 μ., αλλά και πολιτιστικής βαρύτητας, αφού για αιώνες φιλοξένησαν την έδρα ενός από τους πιο σημαντικούς πνευματικούς ηγέτες της ανθρωπότητας, του Δαλάι Λάμα.

DSC02251 GOUNARO

Οι δύο ταξιδιώτισσες φωτογράφοι της έκθεσης, έχοντας διανύσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, χιλιάδες χιλιόμετρα αναζητώντας και εξερευνώντας η καθεμιά με τη δική της προσωπική προσέγγιση το εξωτερικό και το εσωτερικό, το εφήμερο και το διαχρονικό, το φυσικό και το τεχνητό, το κοσμικό και το πνευματικό, έχουν χαράξει τις δικές τους φωτογραφικές διαδρομές. Περνώντας μέσα από αυτές, ο θεατής ίσως βρει κάποια σημεία αναφοράς και για τις δικές του αναζητήσεις”.

Διάρκεια: έως 7 Μαΐου 2022
Διεύθυνση: Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια, Αθήνα
Πληροφορίες και πρόγραμμα παράλληλων δράσεων: https://gounaropoulos.gr/exhibitions/ταξίδια-περάσματα/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *