cf83cf87cf8ccebbceb9cebf cf84cf89cebd cf86cf84cf86 cf83cf84cebf cf83cf87ceadceb4ceb9cebf cebdcf8ccebccebfcf85 cf84cebfcf85 cf85cf80ceb5

ΔΙΑΒΟΛΕΥΣΗ ΥΠΕΝ

Το Ελληνικό Δίκτυο κατέθεσε ένα λιτό σχόλιο στη [Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, των περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος, επείγουσες δασικές, χωροταξικές και πολεοδομικές διατάξεις, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και ζητήματα κυκλικής οικονομίας»] [ΕΔΩ]

Το σχόλιο των ΦτΦ στη δημόσια διαβούλευση [ΕΔΩ] :

“Το σύνολο του ν/σ έρχεται σε αντίθεση με το Voluntary National Review/ VNR, 2022 της Ελληνικής Κυβέρνησης https://bit.ly/3RkMBl7.
Με άλλα λόγια «άλλα λέτε» και «άλλα κάνετε».
Ο χρόνος που έχει προβλεφθεί για τη διαβούλευση είναι αναντίστοιχα μικρός για τα τόσα σοβαρά θέματα του νομεσχεδίου «σκούπα».
Ιδιαίτερα το κεφάλαιο Γ’ που αφορά τις προστατευόμενες περιοχές δεν συνάδει με τις οδηγίες της ΕΕ και ιδιαίτερα με την «Εκτίμηση των επιπτώσεων έργων στο περιβάλλον (EIA)» (οδ. 2011/92) https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/HTML/?uri=LEGISSUM:ev0032.
Η γνώμη μας είναι να αποσύρετε το ν/σ και να το επαναφέρετε λαμβάνοντας υπόψη σας τις παρατηρήσεις και τα σχόλια των εμπλεκόμενων φορέων.”

 

Το άρθρο Σχόλιο των ΦτΦ στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ με τίτλο «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, των περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος…” εμφανίστηκε πρώτα στο Nature Friends.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *