cf80cf86cf80cebf cebfceb9 cf83cf85ceb3cebaceb1cebbcf8dcf88ceb5ceb9cf82 cebaceb1ceb9 cebfceb9 cf80ceb1cf81ceb1cebdcebfcebcceafceb5cf82

kynigoi1


Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και η Ομάδα της για την Άγρια Ζωή έδωσε μια τεράστια μάχη για τις παρανομίες της έκθεσης Κυνηγεσίας και των Κυνηγών.

Όπως αναλυτικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Η ΠΦΠΟ και η Ομάδα της για την Άγρια Ζωή έδωσε και εξακολουθεί να τη δίνει μια τεράστια και δύσκολη μάχη για τις χίλιες δυο παρανομίες της έκθεσης Κυνηγεσίας και των Κυνηγών, που έχουν όμως ως γνωστό την πολιτική ηγεσία των περισσοτέρων κομμάτων με το μέρος τους.

Η διαφορά μας είναι, ότι εμείς, εκτός από τις αρχές και τα ιδανικά μας έναντι του χρήματος της άλλης πλευράς, έχουμε με το μέρος μας τη ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Και βέβαια δεν είχαν άδεια. Ή μάλλον η άδεια της Κτηνιατρικής ήταν σαφέστατη και απαγόρευε τη συμμετοχή κάθε είδους ζώου πλην 3 μόνο ρατσών κυνηγετικών σκύλων.

Η ΕΛ.ΑΣ κεντρικά έδειξε ένα ενδιαφέρον, το αρμόδιο ΑΤ όμως, που επίσης από την Τρίτη και Τετάρτη επικοινωνούμε, έχει άγνοια νόμων και τα βρήκε στον έλεγχο που έκαναν μετά το γραπτό αίτημά μας, όλα εντάξει. Ως άδεια εννοούσαν βέβαια την άδεια του Δήμου και όχι της Κτηνιατρικής -άλλα αντί άλλων δηλαδή-,και ότι ο “κύριος” που έφερε όλα τα αρπακτικά εκεί- ακόμη και είδη που δεν συμπεριλαμβάνονται στη γνωστή απαράδεκτη ΚΥΑ του ΥΠΕΝ- , είχε άδεια σύμφωνα με την αστυνομία. Δεν ήξεραν να πουν βέβαια από ποιαν αρχή είχε ο εν λόγω “κύριος”  λάβει την άδεια και τι είδους άδεια ήταν.

Η απάντηση ενός από τους πολλούς αστυνομικούς που μιλήσαμε που μας είπε “ Μα εκεί είναι όλοι, βουλευτές , το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Αττικής κλπ κλπ, κι όλοι αυτοί μας λέτε ,ότι είναι παράνομοι;” ήταν όλα τα λεφτά και δίνει τη μια, μοναδική και γνωστή στους πάντες εξήγηση. Ότι έχουν οι κυνηγοί τις πλάτες, τη κάλυψη και συγκάλυψη των πολιτικών. Η μονοκρατορία τους όμως εδώ κ λίγο καιρό αρχίζει να μπάζει νερά.

Επειδή αυτά εμάς , τους αγωνιστές της ΠΦΠΟ, μας αφήνουν αδιάφορους, η μάχη θα συνεχιστεί πλέον σε πολλά επίπεδα. Να γνωρίζουν δε οι διάφοροι, ότι στο τέλος της ημέρας αυτοί που θα βγουν νικητές θα είναι τα ζώα.

Το υποσχόμαστε σε όλους , Κυνηγούς, Ιερακοθήρες, Πολιτικούς, Δασικούς και όλους όσους τους καλύπτουν για πολλούς λόγους.

Μπορεί να κέρδισαν μια μάχη γιατί ενημερωθήκαμε την τελευταία στιγμή για την έκθεση αλλά παρόλα αυτά φέραμε τα πάνω κάτω και με μια έννοια οι ανενόχλητοι χρόνια ολόκληρα κυνηγοί πήραν ένα καλό μάθημα, αλλά δεν κέρδισαν και δε θα κερδίσουν το πόλεμο.

Ο αγώνας συνεχίζεται για τη συγκεκριμένη παράνομη έκθεση σε άλλα επίπεδα και εναντίον πολλών. Θα επανέλθουμε και με άλλες αποκαλύψεις.

Καλούμε κάθε φορέα που αγωνίζεται για την προστασία της άγριας ζωής και το περιβάλλον να συνταχθεί με τις προσπάθειες της ΠΦΠΟ.

Η Ομάδα Για Τη Προστασία Της Αγριας Ζωής και Τη Φύση της ΠΦΠΟ.

The post ΠΦΠΟ: Οι συγκαλύψεις και οι παρανομίες στην Έκθεση Κυνηγεσίας στην Παιανία first appeared on Τέταρτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *