cf80cf81cf8ecf84ceb7 ceb8ceadcf83ceb7 ceb3ceb9ceb1 cf84ceb7cebd ceb5cf86ceb5 cf83cf84ceb7cebd 35ceb7 fiap b w bienalle cf83cf84cebf cebfcebc

Για 35η φορά διοργανώθηκε φέτος στο Μουσκάτ του Ομάν η Biennale Ασπρόμαυρης Φωτογραφίας από την Διεθνή Ομοσπονδία Φωτογραφικής Τέχνης – Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP). Υπάρχουν τρεις διαφορετικές Biennale, της ασπρόμαυρης, της έγχρωμης και της φωτογραφίας φύσης. Η πρώτη αφορά μόνο εκτυπωμένες φωτογραφίες ενώ οι δύο άλλες τόσο εκτυπωμένες όσο και προβαλλόμενες (ψηφιακές εικόνες). Υπάρχει τέλος και μία ειδική κατηγορία Biennale για νέους.ΚΥΠΕΛΟ Στις Biennale δεν μπορούν να λάβουν μέρος μεμονωμένοι καλλιτέχνες αλλά μόνο τα κράτη-μέλη της FIAP με ομαδική συμμετοχή.
Η Ελλάδα, μέσω της ΕΦΕ κατετάγη τελικά πρώτη αποσπώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα χρυσό μετάλλιο και δέκα επαίνους. Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική διάκριση που η χώρα μας κατακτά για πρώτη φορά.
Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ) είναι ενεργό μέλος από το 1954 της FIAP Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικής Τέχνης (Fédération Internationale de l’ Art Photographique, F.I.A.P.) αποτελεί Official FIAP Photo Exbitition Center, και μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας μας στον αναγνωρισμένο από την UNESCO διεθνή αυτό Οργανισμό.
Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία – ΕΦΕ
Πόντου 12, Ιλίσια, Αθήνα Τηλ. 210 8228131
info@efe.com.gr, www.efe.com.gr
Facebook: https://www.facebook.com/HellenicPhotographicSociety
Instagram: https://www.instagram.com/hellenic.photographic.society/ZOULAKIS PANOS ecstasy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *