cf80ceb5cf81ceb9cf83cf83cf8ccf84ceb5cf81ceb1 cebaceb1cebacebfcf80cebfceb9ceb7cebcceadcebdceb1 ceb6cf8eceb1 cf80cf81cebfcebaceb1cebb

german shepherd for police


Την απογοήτευσή της εκφράζει η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για το νέο νόμο που ψηφίστηκε για τα ζώα, θεωρώντας τον προϊόν οπισθοχώρησης σε πιέσεις συντεχνιών που εκμεταλλεύονται και βιοπορίζονται από τα ζώα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Επιδεινώνει την τριτοκοσμική κατάσταση της χώρας ο νέος νόμος για τα ζώα που ψηφίστηκε πρόσφατα. Σε αντίθεση με τις αρχικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, ο νόμος είναι προϊόν άτακτης οπισθοχώρησης στις πιέσεις συντεχνιών και κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται και βιοπορίζονται από τα ζώα και όχι συνεργασίας με όσους αγωνίζονται με αυταπάρνηση χρόνια τώρα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Ενδεικτικό του πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τον σεβασμό στα ζώα, είναι ότι νομιμοποιεί τον εξευτελισμό, την τρομοκράτηση και το βασανισμό με την περιφορά και την τελετουργική ζωοθυσία σε θρησκευτικές και λαϊκές τελετές, γυρνώντας μας δεκαετίες πίσω.

Η παρουσία κτηνίατρου που και τώρα υπάρχει και παρόλα αυτά όλοι μας το στηλιτεύαμε -άραγε τι άλλαξε τώρα και κάποιοι το αποδέχονται;- δεν αναιρεί τον εξευτελισμό της ίδιας της ζωής.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες της ΠΦΠΟ και όλων των φιλοζωικών φορέων, ο νέος νόμος, χειροτερεύει αντί να αντιμετωπίζει τις αιτίες που προκαλούν τα βασικά προβλήματα:

Τον τεράστιο αριθμό των αδέσποτων σκύλων και γάτων που δυστυχούν και πεθαίνουν στους δρόμους

Τον διωγμό και τις ατελείωτες κακοποιήσεις ζώων

Τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Δήμους και πολίτες

Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, η χειρότερη πρόβλεψη του νόμου, αφορά τη νομιμοποίηση του αυθαίρετου εγκλεισμού σε κυνοκομεία -κολαστήρια. Μια πρακτική εντελώς αναποτελεσματική αφού διαρκώς νέα αδέσποτα βγαίνουν στους δρόμους, μια πρακτική βάναυση για τα ζώα που φυλακίζονται αναίτια συνήθως σε άθλιες συνθήκες, μια πρακτική πανάκριβη για τους πολίτες που πληρώνουν διαρκώς χωρίς να λύνεται κανένα πρόβλημα. Μια ακόμη περιφρόνηση του βασικού και θεμελιακού δικαιώματος στην ελευθερία.

Αντίθετα για τα δημοτικά κτηνιατρεία, που θα έπρεπε να κάνουν συνεχώς στειρώσεις αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων, ώστε να μειώνεται ο αριθμός των μικρών που εγκαταλείπονται στο δρόμο δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση ή δέσμευση για τη δημιουργία τους.

Η υπαναχώρηση από την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων και πληθώρα άλλων αρνητικών διατάξεων συμπληρώνουν την πολύ αρνητική εικόνα του νέου νόμου.

Για να συσκοτίσουν την εικόνα, τα κυβερνητικά στελέχη επιδόθηκαν σε μια φιλοζωική ρητορεία την ίδια στιγμή που ψήφιζαν ένα έχθρο-ζωικό νόμο. Κάνουν το μαύρο- άσπρο, αναζητώντας χειροκροτητές και θεωρώντας προφανώς ότι οι φιλόζωοι είναι αφελείς.

Εξοργισμένοι με την κριτική, υπουργοί δημόσια καταφέρονται εναντίον των οργανώσεων που εκπροσωπούν την τεράστια εθελοντική προσφορά των φιλόζωων της χώρας.Την ίδια στιγμή χρησιμοποιούν δημοσιογράφους και ιδιοκτήτες ΜΚΟ που βιοπορίζονται από την φιλοζωία για να διεμβολίσουν και να συκοφαντήσουν το φιλοζωικό κίνημα.

Δεν θα τους περάσει. Το φιλοζωικό κίνημα θα παραμείνει ανιδιοτελές, μαχητικό και ανυποχώρητο, αφού σύντομα δυστυχώς όλοι θα καταλάβουν και θα βιώσουν τα αποτελέσματα του νέου νόμου.

Για ενημέρωση των συμπολιτών μας, θα επανέλθουμε αναλυτικά μόλις δημοσιευθεί ο νέος νόμος, μετά και τις αλλαγές που έγιναν κατά την ψήφισή του.

Θέλουμε όμως ρητά να σημειώσουμε, ότι η απογοήτευση αφορά όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων, περιλαμβανομένης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει ούτε το μέγεθος αλλά ούτε και τις αιτίες του προβλήματος και συνεχίζουν να κινούνται με πελατειακά και ψηφοθηρικά κριτήρια όπως και η κυβέρνηση.

Για όλους εμάς, τους φιλόζωους που σηκώνουμε τον καθημερινό σταυρό της φροντίδας των ζώων και της προσπάθειας να μειωθεί ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα, ο δρόμος είναι γνωστός.

Αγώνας, διεκδίκηση και προσπάθεια να αλλάξουν οι συνειδήσεις. Όσο περισσότεροι συμπολίτες, συναισθάνονται ότι η συμπεριφορά μας προς τα ζώα είναι δείκτης του πολιτισμού μας, όσο περισσότεροι άνθρωποι πιέζουν να αλλάξει η νοοτροπία και η συμπεριφορά στη χώρα μας, τόσο περισσότερες ελπίδες θα έχουμε να πιέσουμε για να αλλάξουν οι νόμοι και οι θεσμοί.

Μπορεί η Ελλάδα να έχασε μια ευκαιρία να πάψει να είναι στη χειρότερη θέση της Ευρώπης, μπορεί οι κυβερνώντες να φάνηκαν απρόθυμοι να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά στο χέρι μας είναι να τους αναγκάσουμε να το κάνουν.

Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολύ.

Μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό των ζώων, του περιβάλλοντος και των ανθρώπων.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

The post Περισσότερα κακοποιημένα ζώα προκαλεί ο νέος νόμος της κυβέρνησης first appeared on Τέταρτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *