cf80ceb5ceb9cf81ceb1ceb9ceaccf82 artport ceb9ceb9 ceb5ceb9cebaceb1cf83cf84ceb9cebacf8c cf86ceb5cf83cf84ceb9ceb2ceaccebb

arthur jafa


Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παρουσιάζει το φεστιβάλ «Πειραιάς ArtportΙΙ» στο πλαίσιο του οποίου εγκαινιάζονται στην Πέτρινη Αποθήκη, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις.

Το φεστιβάλ «Πειραιάς Artport ΙΙ παρουσιάζει τον βραβευμένο εικαστικό καλλιτέχνη, κινηματογραφιστή και θεωρητικό Arthur Jafa – «Love Is The Message, The Message Is Death»  στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ σε συνεργασία με την  OUT OF THE BOX.

Στον ίδιο χώρο  παρουσιάζεται η υπαίθρια εικαστική έκθεση «Έν  δὲ λιμὴν εὔορμος»  σε συνεργασία με την Ανώτερη Σχολή Καλών Τεχνών και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. (περιμετρική  περίφραξη ΟΛΠ).

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 19.00

Arthur Jafa – «Love Is The Message, The Message Is Death»

Εικαστική Έκθεση

Σε συνεργασία με την OUT OF THE BOX

Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ

Ο βραβευμένος εικαστικός καλλιτέχνης, κινηματογραφιστής και θεωρητικός Αφροαμερικανός Arthur Jafa στο έργο του εξετάζει την ιστορία και τις εμπειρίες των Αφροαμερικανών. Το «Love Is The Message» είναι μια αριστοτεχνική σύγκλιση φωτογραφιών που ανιχνεύουν την αφροαμερικανική ταυτότητα μέσα από ένα ευρύ φάσμα εικονογραφίας, πλαισιωμένο από το «Ualight Beam», ένα χιπ-χοπ τραγούδι του Kanye West, εμπνευσμένο από το ευαγγέλιο. Ενώ το «Love Is The Message» ενσαρκώνει με θλίψη την επιθυμία του καλλιτέχνη να δημιουργήσει έναν κινηματογράφο που «αναπαράγει τη δύναμη, την ομορφιά και την αλλοτρίωση της Μαύρης Μουσικής», είναι επίσης μια υπενθύμιση ότι το συλλογικό πλήθος που ορίζει το «Blackness» αποτελείται από μοναδικά άτομα, πολλαπλές ταυτότητες και άπειρες διαφορές.

Πληροφορίες

Εικαστική Έκθεση

Επιμέλεια έκθεσης Σωζήτα Γκουντούνα

Σε συνεργασία με την OUT OF THE BOX

Διάρκεια έκθεσης  09.09 – 02.10.22

Ώρες επισκέψεων 13:00 – 20:00

Είσοδος ελεύθερη

Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ, Δραπετσώνα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Έν  δὲ λιμὴν εὔορμος

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και Το ΙΓ΄Εργαστήριο Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ με Διευθύντρια την Πρόεδρο του Εικαστικού Τμήματος Δρ. Ερατώ Χατζησάββα Σχολή Καλών Τεχνών, μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση των φοιτητών, παρουσιάζουν μία μοναδική έκθεση στο λιμάνι που υποδέχθηκε τους Έλληνες της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για μια εικαστική εγκατάσταση εμπνευσμένη από εκείνες τις πρώτες αφίξεις που έφεραν μαζί τους συναισθήματα, ιστορικές αλήθειες και κοινωνικοπολιτικές αλλαγές.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και την άφιξη των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά , το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η Σχολή Καλών Τεχνών δημιουργούν μία αντίστροφη πορεία της αρχικής των προσφύγων, από την Αθήνα στην Πειραιώς  με τελικό προορισμό τον Πειραιά. Το λιμάνι για τους Έλληνες που έφθασαν ήταν η αρχή,  η επανεκκίνηση,  ο φόβος, τα όνειρα. Η Πειραιώς ήταν η πορεία, η απελπισία και η ελπίδα για το μέλλον. Ο Πειραιάς και η Αθήνα ήταν για κάποιους το νέο ξεκίνημα, η νέα πατρίδα δεμένη με τις μνήμες,  τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Μικράς Ασίας. Οι φοιτητές της Καλών Τεχνών μετατρέπουν όλη την πορεία των Ελλήνων, σε ένα εικαστικό δρώμενο, σε ένα χάρτη γεμάτο από τη ζωή, τον πολιτισμό που έφεραν, τις αγωνίες, τις χαρές, τους συμβιβασμούς , την αποδοχή, το κουράγιο.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:Χρίστος Αβραάμ, Έλενα Αντωνοπούλου, Ελπίδα Βουτσά, Ευγενία Γαλανοπούλου, DedoNaki, Ελένη Ζούμπα, Μαρία Κουτσόφτα, Κωνσταντίνος Λαδάς, Γιάννης Μακρίδης, Ελένη Μακροπούλου, Ειρήνη Μουράντ, Μιχάλης Μπάλλα, Ελένη Νικολάου, Μαριέττα Παπαχειμώνα, Στένια Παρασκευά, Κατερίνα Περέλλη, Μαίρη Ρουκουνάκη, Δημήτρης Ραφαήλ Σημάδης, Στράτης Σταματάκος, Ελένη Τσαγκαράκη, Ερριέττα Χαρίτση

Πληροφορίες

Υπαίθρια εικαστική έκθεση

Σε συνεργασία με την Ανώτερη Σχολή Καλών Τεχνών και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Οργάνωση: Άγγελος Αντωνόπουλος, Κοσμήτορας Α.Σ.Κ.Τ., Ερατώ Χατζησάββα, Πρόεδρος Τμήματος Εικαστικών Τεχνών Α.Σ.Κ.Τ., Γιώργος Καζάζης, Καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ.

Διάρκεια έκθεσης  09.09 – 02.10.22

Είσοδος ελεύθερη.

Περιμετρική περίφραξη ΟΛΠ

The post «Πειραιάς Artport ΙΙ» – Εικαστικό Φεστιβάλ από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *