cf80ceaccf84cf81ceb1 cf83cf85cebdceb1cf85cebbceafceb1 cebcceb5 ceadcf81ceb3ceb1 ceb3ceb9ceb1 ceb4cf8dcebf cf80ceb9ceaccebdceb1

1621589286058


«Συναυλία με έργα για δύο πιάνα», Χρίστος Παπαγεωργίου – Αναστάσιος Πάππας. Παρασκευή 19 Νοεμβρίου  2021, ώρα 19:30 στην Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου «Μίκης Θεοδωράκης».

Έργα των  Keith Jarrett, Περικλή Κούκου, Χρίστου Παπαγεωργίου, Richard Rodney Bennett,  Claude Bolling  και George Gershwin, θα πλημμυρήσουν στις 7.30 το βράδυ της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου το νέο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου «Μίκης Θεοδωράκης» της Πάτρας, με δύο αξιοθαύμαστους πιανίστες να δίνουν μία μοναδική συναυλία με «έργα για δύο πιάνα».

Στην Αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου «Μίκης Θεοδωράκης», θα «ανταμώσουν» ο Χρίστος Παπαγεωργίου και ο Αναστάσιο Πάππας, οι οποίοι θα αφήσουν ένα σημαντικό καλλιτεχνικό – μουσικό αποτύπωμα. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τη συναυλία μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν πιστοποιητικό φυσικής ανοσίας. Λόγω περιορισμένου αριθμού προσκλήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν εγκαίρως θέση στο τηλέφωνο 2610 – 271 – 087, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 6.00 το απόγευμα.

 

Αναστάσιος Πάππας

Άρχισε τις μουσικές σπουδές του στην ηλικία των 5 ετών με τη μητέρα του.

Συνέχισε και αποφοίτησε από την τάξη της Μαρίας Χαιρογιώργου – Σιγάρα λαμβάνοντας το δίπλωμα πιάνου με άριστα και Α’ βραβείο παμψηφεί. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του ως υπότροφος του ιδρύματος «ΤζίναΜπαχάουερ» στη “Royal Academy of Music” στο Λονδίνο, με το δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών στο πιάνο με διάκριση. Συμμετείχε και βραβεύτηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς στην Ιταλία, την Αγγλία και την Αμερική.

Ακολούθησαν εμφανίσεις σε χώρες όπως: Αμερική, Αγγλία, Ισπανία, Ρουμανία,  Ιταλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Καζακστάν, Αρμενία. Έχοντας παίξει σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών όπως: Carnegie Hall, Southbank Center, Phillips zaal κ. ά. έλαβε  εξαιρετικές κριτικές. Έχει συμπράξει με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, καθώς και με τις: London Sinfonietta,London Soloists Chamber Orchestra,  Moldavia Philharmonic Cluj, George Enescu Philharmonic, Budapest Festival Orchestra κ. ά. Ανάμεσα στους  μαέστρους που έχει συνεργαστεί ξεχωρίζουν οι: Ivan  Fischer, John Georgiades, Diego Masson, Alexandru Lascae, Emil Simon, Αλέξανδρος Μυράτ, Μίλτος Λογιάδης, Θεόδωρος Αντωνίου, Γιώργος Πέτρου.  Έχει ηχογραφήσει για το τρίτο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας, καθώς και για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς WQXR (Νέα Υόρκη), Classical FM(Λονδίνο) και Radio Romania Musical (Βουκουρέστι).

Τον Δεκέμβριο του 2012, ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Fazil Say, τον κάλεσε προσωπικά να συμμετάσχει στο καθιερωμένο, πλέον, φεστιβάλ του στην Αττάλεια της Τουρκίας  όπου έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων οι: Vladimir Spivakov, Chick Corea, Gidon Kremer, ενώ συμμετείχε στον κύκλο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Τα εννέα κοντσέρτα για πιάνο του Μπετόβεν σε όργανα εποχής», ερμηνεύοντας το πέμπτο κοντσέρτο. Είναι καθηγητής πιάνου  στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών.

 

 Χρίστος Παπαγεωργίου

Μέχρι σήμερα με τις ιδιότητες του πιανίστα, συνθέτη, μαέστρου και ομιλητή έχει εμφανιστεί στα σημαντικότερα μουσικά κέντρα του κόσμου, όπως Carnegie Hall, Avery Fischer Hall, Berlin Philharmonie, Barbican Hall κ.α.

Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως η Philharmonia του Λονδίνου, , η Orchestre Symphonique du Capitοle de Toulouse, Buffalo Philharmonic, η Malaga Symphony Orchestra, η Συμφωνική του Μονάχου, η Φιλαρμονική της Οδησσού, η N.H.K και με όλες τις κορυφαίες Ελληνικές Ορχήστρες. Ο Χρίστος Παπαγεωργίου έχει τιμηθεί με το 1ο βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού σύνθεσης “2 Agosto” στην Bolognia  της Ιταλίας, με βραβείο για την πολιτιστική παρουσία του Τρίτου  Προγράμματος , με βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών και από την ASCAP.

Είναι παραγωγός των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών “Αναζητώντας την κυρία με τη Στρυχνίνη” ΕΡΑ3 και ΕΤ2, «ΟΜΜΑ στις Τέχνες» ΕΤ2 και «Σταθμός Μέγαρον» ΕΤ2. Διετέλεσε Διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και εν συνεχεία Ειδικός Σύμβουλος για Τρίτο Πρόγραμμα και τα Μουσικά Σύνολα.

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου, έχει διδάξει επί μια δεκαετία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Κρατική Σχολή Χορού και άλλα Ανώτατα Ιδρύματα.

*Συμμετέχει ο Βιλέν Καραπετιάν – Κοντραμπάσο

The post Πάτρα: «Συναυλία με έργα για δύο πιάνα» στην Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου «Μίκης Θεοδωράκης» first appeared on Τέταρτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *