cf80ceaccf84cf81ceb1 ceb5ceb3cebaceb1ceb9cebdceb9ceaccf83cf84ceb7cebaceb5 ceb7 ceadcebaceb8ceb5cf83ceb7 cf84cebfcf85 ceb3cebbcf8dcf80

1 IMG 6332


Μια σημαντική έκθεση του σπουδαίου γλύπτη, Μεμά Καλογηράτου, με θέμα «Η επιστροφή», εγκαινιάστηκε thn  Τετάρτη 15 Μαΐου στην Πάτρα στις αίθουσες του Ιδρύματος Hellenic Diaspora Foundation και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Μετά τα εγκαίνια, παρουσιάστηκε το λεύκωμα Ήφαιστος Δεσμώτης «Το σπίτι – μουσείο του Μεμά Καλογηράτου», από τον συγγραφέα της μελέτης, Μάνο Στεφανίδη.

Ο Μεμάς Καλογηράτος, το 1949 έφτασε στην Πάτρα. Τρία χρόνια νωρίτερα, οι γερμανικές κατοχικές δυνάμεις είχαν κάψει το πατρικό του σπίτι, εξαναγκάζοντας την οικογένειά του να εγκαταλείψει την Κεφαλλονιά. Στην Πάτρα ο νεαρός Μεμάς, μαθήτευσε δίπλα στον ζωγράφο – αγιογράφο Φάωνα, έως το 1960, οπότε και γράφτηκε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, όπου διδάχτηκε τη γλυπτική από τον Γιάννη Παππά και τον Θανάση Απάρτη. Το 1966 ξεκίνησε πλέον, την προσωπική του καλλιτεχνική διαδρομή.

Η έκθεση που εγκαινιάστηκε στην Πάτρα, αποτελεί μια εμπλουτισμένη εκδοχή της αναδρομικής του έκθεσης, η οποία παρουσιάστηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο του εικαστικού πολύπτυχου «Μεθεόρτια – Από το ’21 στο ‘22» και σηματοδοτεί την επιστροφή του γλύπτη στην Πάτρα -ύστερ’ από 63 χρόνια, αδιάκοπης δημιουργικής πορείας- για να συνοψίσει αναζητήσεις, ιδέες και συναισθήματα.

The post Πάτρα: Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Γλύπτη Μεμά Καλογηράτου first appeared on Τέταρτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *