cebfcf81ceb3ceb9cf83cebcceadcebdceb1 cebdceb9ceaccf84ceb1 cf84cebfcf85 john osborne cf83cf84cebf ceb1ceb3ceb3ceadcebbcf89cebd ceb2

orgismena niata 7


Η παράσταση «Οργισμένα Νιάτα» του John Osborne σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά επιστρέφει ανανεωμένη στο Αγγέλων Βήμα, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:30.

Το έργο αυτό δεν γίνεται να το εγκαταλείψεις. Αν έχεις την ευλογία να το πιάσεις κάποια στιγμή στα χέρια σου, αυτό το ίδιο σε «αναγκάζει» να το ψάξεις κι άλλο, κι από άλλο δρόμο, και με άλλο τρόπο, και με άλλους ανθρώπους. Και πάντα ακούς να βγαίνουν από μέσα του κι άλλες φωνές, ίσως συγκλονιστικότερες, αλλά, σίγουρα, από πιο μεγάλα βάθη, στα οποία το ίδιο σε καλεί να χωθείς. Πρόκειται για το έργο ενός 26χρονου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, του John Osborne, που ανέβηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα στις 8-5-1956 -κοντά εβδομήντα χρόνια πριν- στο Royal Court Theatre του Λονδίνου και δίκαια χαρακτηρίστηκε ως «η νάρκη που τίναξε στον αέρα την θεατρική πραγματικότητα με τα κομμάτια της να ξαναπέφτουν σε μία γη που ποτέ πια δεν θα ήταν η ίδια.» Με επαναστατικό λόγο, με μνημειώδεις ρόλους για εικοσάρηδες ηθοποιούς, μιας γενιάς σε σημείο κοινωνικής έκρηξης, το έργο μιλάει με λόγο άμεσο, ωμό, αλλά και τρυφερό και απροσδόκητα ποιητικό για το σεξ, τον πόλεμο των τάξεων, την θρησκεία, την πολιτική, τον τύπο, τη νοσταλγία για την χαμένη ταυτότητα μιας πατρίδας, και -όλα αυτά- με έναν τρόπο πρωτοφανή για την εντελώς απροσποίητη απλότητα, την ορμή, την αλήθεια και την γνησιότητά του. Είναι ένα έργο παγκόσμιο και, γι αυτό, πέρα από τον χρόνο και τους περιορισμούς του.

Το Αγγέλων Βήμα, πρωτοάγγιξε τα Οργισμένα Νιάτα το 2019. Έκτοτε με κορονοϊό ή χωρίς, με lockdown ή χωρίς, ποτέ δεν το άφησε από τα χέρια του. Τον Μάρτιο του 2022, υποκύπτει και πάλι στην ίδια ανίκητη γοητεία του και εξακολουθεί να το ψάχνει, χωρίς διάλειμμα, σε μια τρίτη εκδοχή. Το ξαναφέρνει στην σκηνή του σκηνοθετημένο από τον ίδιο, αιώνια γοητευμένο, σκηνοθέτη, για τρίτη φορά με εντελώς καινούρια πρόσωπα. Πάντα με εικοσάρηδες, ταλαντούχους και φλογερούς νέους ανθρώπους, τα Οργισμένα Νιάτα ξαναπερνούν το κατώφλι του και, μέσα από το ίδιο σκηνικό, αλλά μέσα από άλλες ματιές, άλλο ψάξιμο, άλλες φωνές θα μάς φέρουν για τρίτη φορά μπροστά σε μιαν άλλη «οργή».

orgismena niata 4


Συντελεστές

Επιλογή Δραματολογίου-Μετάφραση: Μαργ. Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Καράπτη
Κινησιολόγος: Ντέπυ Γοργογιάννη
Σκηνικά-Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Αγιαννίτης
Μουσική επιμέλεια-σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Αντωνίου

Διανομή:

Τζίμμυ: Θάνος Κρομμύδας
Άλισον: Μανταλένα Παπαδάτου
Κλίφφ: Αναστάσιος Χριστοφιλόπουλος
Έλενα:Έλενα Σαλαμπάση
Ταγματάρχης Ρέντφερν, πατέρας της Άλισον, ο Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος

orgismena niata 2


Πληροφορίες

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Παραστάσεις: 28 Μαρτίου – 31 Μαΐου

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 20:30

Τιμή Εισιτηρίου: 14 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο) και 5 ευρώ (ατέλεια)

Προπώληση: www.aggelonvima.gr | στο ταμείο του θεάτρου (τηλ. 2105242211) |  viva.gr

Αγγέλων Βήμα – Τόπος Συνάντησης Ανατολής – Δύσης, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια (πίσω από το Εθνικό Θέατρο Τσίλλερ) | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map |Τηλ.: 2105242211 | www.aggelonvima.gr | info@aggelonvima.gr | facebook  | instagram

Οδηγίες προσέλευσης: Το Αγγέλων Βήμα στο σύνολό του είναι χώρος Covid Free, δέχεται άτομα εμβολιασμένα ή νοσήσαντα με αντίστοιχα πιστοποιητικά και δελτία ταυτότητος και τηρεί αυστηρά όλα τα Πρωτόκολλα Υγειονομικής Προστασίας, με γνώμονα την προστασία κοινού και προσωπικού από την εξάπλωση του κορωνοϊού (Covid – 19).

The post «Οργισμένα Νιάτα» του John Osborne στο Αγγέλων Βήμα first appeared on Τέταρτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *