cebfceb9 cf86ceb9cebbcebfceb9 cf84ceb7cf82 cf86cf85cf83ceb7cf83 cf83ceb1cf82 ceb5cebdceb7cebcceb5cf81cf8ecebdcebfcf85cebd ecotopia bi

ECOTOPIA timeless poster lowres

Το Ελληνικό Δίκτυο από το 2014 παρακολουθεί και ενημερώνει για το ECOTOPIA BIKETOUR από το 2014 που το πρόγραμμα  της διαδρομής περιελάμβανε και την Ελλάδα (Χαλκιδική, Αθήνα) [ΕΔΩ]. Στην Αθήνα είχαν φιλοξενηθεί στο Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Αλληλεγγύης ΙΣΤΟΣ [ΕΔΩ].

Για το πως προέκυψε το ECOTOPIA ως όρος διαβάστε στο  blog Roseta Books [ΕΔΩ]. Πρόκειται για το βιβλίο του Έρνστ Κάλλενμπαχ/ Ernest Callenbach: ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ/ECOTOPIA

Τι είναι το ECOTOPIA BIKETOUR [από την ιστοσελίδα ΕΔΩ]

Το Ecotopia Biketour είναι μια αυτο-οργανωμένη, διεθνής κοινότητα που διοργανώνει μια ετήσια περιοδεία ποδηλάτων σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης από το 1990. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, επισκέπτομαστε περιβαλλοντικά και κοινωνικά προγράμματα και ασκούμε μορφές ακτιβισμού και βιώσιμης ζωής. Μαγειρεύουμε κοινόχρηστο vegan φαγητό, εφαρμόζουμε συναίνεση στη λήψη αποφάσεων και μοιραζόμαστε δεξιότητες κάνοντας εργαστήρια. Μία από τις βασικές μας αξίες είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον χωρίς διακρίσεις. Το Ecotopia Biketour είναι για όσους ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν με ποδήλατο, ζωή στην κοινότητα, DIY, έναν οικολογικό τρόπο ζωής ή / και να μάθουν από την εμπειρία. Εάν αυτό σας φαίνεται καλό, μπορείτε να εγγραφείτε μαζί μας!

Προσπαθούμε να κάνουμε την περιοδεία όσο το δυνατόν πιο περιεκτική για οποιοδήποτε επίπεδο φυσικής κατάστασης ή εμπειρία με περιηγήσεις με ποδήλατο. Κάνουμε ποδήλατο το πολύ 30-70 km ανά ημέρα (ανάλογα με τους λόφους) και κατά μέσο όρο τις μισές μέρες μένουμε σε ένα μέρος χωρίς ποδηλασία. Η εμπειρία μας είναι ότι σχεδόν όλοι μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να μειώσουμε τις αποστάσεις αν ανακαλύψουμε ότι είναι πάρα πολύ. Οι άνθρωποι κάνουν κύκλους σε μικρές ομάδες ή μόνοι τους, με όποια ταχύτητα τους ταιριάζει, και πολλοί άνθρωποι θέλουν να το κάνουν αργό και να κάνουν πολλά διαλείμματα. Ένα λεπτομερές σχέδιο διαδρομής για την ημέρα κοινοποιείται το πρωί, τα βέλη σχεδιάζονται με κιμωλία στο δρόμο σε κάθε στροφή, και αν χαθείτε μπορείτε πάντα να καλέσετε το τηλέφωνο Biketour. Εάν έχετε ένα πονηρό ποδήλατο, δεν θα είστε ο μόνος και θα χαρούμε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον αν σπάσει κάτι. Διασφαλίζουμε ότι οι τελευταίοι που έφυγαν φέρουν μια εργαλειοθήκη, ένα τηλέφωνο και ένα κιτ πρώτων βοηθειών για να βοηθήσουν εάν κάτι πάει στραβά στο δρόμο.

Διαβάστε περισσότερα για το τι είναι το Ecotopia Biketour. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον οργανισμό ή απλώς να θέσετε μια ερώτηση, γράψτε μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Ecotopia Biketour 2021

Το έτος 2021 θα κάνουμε ποδηλασία στην Τσεχική Δημοκρατία (Ιούλιος), την Αυστρία (Αύγουστος), τη Σλοβενία και την Κροατία (Σεπτέμβριος). Θα ξεκινήσουμε στις 9 Ιουλίου γύρω από την Πράγα με μια κατασκήνωση προετοιμασίας μίας εβδομάδας και θα κάνουμε ποδήλατο νότια προς Linz για να συμμετάσχουμε στο φεστιβάλ ποδηλάτων Cyclocamp (30 Ιουλίου – 8 Αυγούστου), και στη συνέχεια θα διασχίζουμε ανατολικά τον Δούναβη προς τη Βιέννη. Στη συνέχεια, θα συνεχίσουμε νότια θαυμάζοντας τις Άλπεις, επισκέπτοντας το Γκρατς, τη Λιουμπλιάνα, περνώντας από το Ζάγκρεμπ, τελικά θα πλοηγηθούμε δυτικά και θα κάνουμε ποδήλατο στην Αδριατική για μια τελευταία βουτιά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ [ΕΔΩ[

Μέσα Ιουλίου Πράγα

Τέλη Ιουλίου έως αρχές Αυγούστου Νότια Βοημία, Oberösterreich, Linz και Cyclocamp (https://cyclocamp.wordpress.com/)

Μέσα Αυγούστου Niederösterreich και Wienna

Τέλη Αυγούστου Burgenland

Αρχές Σεπτεμβρίου Steiermark και Graz

Μέσα Σεπτεμβρίου Μάριμπορ και Λιουμπλιάνα

Τέλη Σεπτεμβρίου Ζάγκρεμπ στη θάλασσα

Poster2 web 650x449 1

Το άρθρο ΟΙ ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ σας ενημερώνουν “ECOTOPIA BIKETOUR 2021 – SMASH CAPITALISM” | Τρεις μήνες με ποδήλατο στην Ευρώπη εμφανίστηκε πρώτα στο Nature Friends.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *