cebeceb1cf86cebdceb9cebaceb1 ceb3ceafcebdceb1cebcceb5 ceb3cf85cebdceb1ceb9cebaceb5ceafceb1 cf85cf80cf8cceb8ceb5cf83ceb7

Η διοργάνωση του ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, με τον αδιαμφισβήτητο χαρακτηρισμό του κινηματογραφικού θεσμού για τούτη την πόλη πια, διανύει την ενδέκατη χρονιά της! Το φετινό πρόγραμμα έχει τον υπότιτλο «ALL YOU NEED IS FILM» και επιφυλάσσει δεκατέσσερις τίτλους που θα θέλατε να ξαναδείτε ή ν’ ανακαλύψετε για πρώτη φορά σε μεγάλη οθόνη… εκεί έξω. Έργα που επιλέχθηκαν με γνώμονα το entertainment value της φιλμικής ψυχαγωγίας αλλοτινών εποχών, όταν τα θερινά σινεμά πρόσφεραν εγγύηση… «φυγής» και ουχί τα υπολείμματα των χειμερινών μηνών, επειδή η διανομή αντιλαμβάνεται το καλοκαίρι σαν… άδειασμα ραφιών! Χορηγός και σπουδαίος συμπαραστάτης μας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά είναι το Βίκος Cola. Μέχρι και τις 20 Ιουλίου, λοιπόν, ραντεβού στον υπέροχο κήπο του εξαρχειώτικου σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46).

Η δεύτερη μέρα του αφιερώματος ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ #11 by Βίκος Cola προτείνει δύο φιλμ του βρετανικού κινηματογράφου που άφησαν εποχή, με κοινό άξονα τη γυναικεία ψυχοσύνθεση, την καταπιεσμένη (ή μη) σεξουαλικότητα και την έκρηξη που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτα δραματικές κορυφώσεις. Στις 21:00, η… καλόγρια Ντέμπορα Καρ ηγείται μιας απόπειρας να δημιουργηθεί ένα μοναστήρι στη θέση παλατιού που είχε χρήση στέγης για το… χαρέμι ενός ντόπιου άρχοντα, σε απόκρημνη περιοχή των Ιμαλαΐων. Ένα οπτικό ποίημα των Πάουελ & Πρεσμπέργκερ που ανήκει στη μεγάλη οθόνη, παντοτινά. Και στις 23:00, πριν απογειωθεί με την επιτυχία του «Τέσσερις Γάμοι και Μια Κηδεία» (1994), ο Μάικ Νιούελ υπογράφει μία από τις ταινίες που αναστήσανε το αγγλικό σινεμά στη δεκαετία του ’80 (υπήρξε μεγάλη εμπορική επιτυχία και στη χώρα μας), με την εκπληκτική ερμηνεία της Μιράντα Ρίτσαρντσον, μια μελωδία του Ρίτσαρντ Χάρτλεϊ που θα σας στοιχειώσει και το ομώνυμο τραγούδι που θα μουρμουρίζετε όλο το βράδυ μετά το τέλος της προβολής.

Τι παίζει απόψε η ΡΙΒΙΕΡΑ, λοιπόν;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

11Summer Dailies 10

ΜΑΥΡΟΣ ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ / BLACK NARCISSUS (1947) 101′ (21:00)
των Μάικλ Πάουελ & Έμερικ Πρεσμπέργκερ

Καλόγριες ιεραποστολής της Αγγλικανικής Εκκλησίας παλεύουν να συντηρήσουν ένα μοναστήρι σε απόκρημνη περιοχή των Ιμαλαΐων. Η απομόνωση, οι καιρικές συνθήκες, οι πολιτισμικές αντιθέσεις και η καταπιεσμένη σεξουαλικότητα των γυναικών θα προκαλέσουν συγκρούσεις που θα τις οδηγήσουν πέρα από τη λογική. Ένα από τα σπουδαιότερα βρετανικά φιλμ όλων των εποχών, που τιμήθηκε με Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας (μνημειώδης η δουλειά του Τζακ Κάρντιφ) και σκηνογραφίας.

11Summer Dailies 11

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕΝΑΝ ΞΕΝΟ / DANCE WITH A STRANGER (1985) 96′ (23:00)
του Μάικ Νιούελ

Γυναίκα «χαλαρών ηθών» γνωρίζεται με ανώριμο γόνο εύπορης οικογένειας ο οποίος αγαπά τους αυτοκινητικούς αγώνες ταχύτητας, συνάπτουν σχέση που ενοχλεί τον κοινωνικό τους περίγυρο και οδηγούνται σε μία ανεξέλεγκτα δραματική κορύφωση. Από τα φιλμ που στιγμάτισαν το αγγλικό σινεμά της δεκαετίας του ’80, μετατρέποντας σε stars τους Μιράντα Ρίτσαρντσον και Ρούπερτ Έβερετ. Βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Ρουθ Έλις, της τελευταίας γυναίκας που απαγχονίστηκε στην Αγγλία.

SUDDENLY THIS SUMMER 2022 GR PROGRAMME S

Κάθε μέρα μπορείτε να διεκδικείτε διπλές προσκλήσεις για τις προβολές της ίδιας βραδιάς, με τον εξής απλούστατο τρόπο: στέλνοντας ένα e-mail συμμετοχής στο freecinemagr@gmail.com με θέμα ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Σε αυτό πρέπει να έχετε γράψει το (πραγματικό) ονοματεπώνυμό σας και τον τίτλο της ταινίας που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε στο σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ απόψε. Οι νικητές θα λαμβάνουν ένα απαντητικό mail μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας και το όνομά τους θα βρίσκεται σε σχετική λίστα στο ταμείο του κινηματογράφου. Προσοχή στις ώρες έναρξης των προβολών! Για updates και απορίες που αφορούν την όλη διοργάνωση, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την περιοχή σχολίων κάτω από αυτό το post ή τη σελίδα του φετινού event στο facebook.

Προσοχή στις ώρες έναρξης (διαφοροποιούνται ανάλογα με τις διάρκειες των φιλμ)

Γενική τιμή εισόδου: 6 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Χορηγός: Βίκος Cola

Με την ευγενική υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος

Χορηγοί επικοινωνίας: LiFO / LiFO.grinExarchia.grΜελωδία 99.2HiT 88.9En Lefko 87.7Red 96.3

Σχεδιασμός αφίσας: Μαρίνα Τζάτζο & Δημήτρης Κανελλόπουλος

Διοργάνωση: FREE CINEMA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *