cebccebfcf81cf86cf89cf84ceb9cebacf8ccf82 cf83cf8dcebbcebbcebfceb3cebfcf82 ceb1ceafceb3ceb9cebdceb1cf82 cebf cebaceb1cf80cebfceb4

Μακριά από την συνηθισμένη τουριστική ματιά των ελληνικών νησιών, έχει ενδιαφέρον να κοιτάμε τον τόπο μας μέσα από το ντόπιο βλέμμα, υπάρχουν σαφείς οπτικές διαφορές. “Η δική μας Αίγινα”, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της τρέχουσας έκθεσης που πραγματοποιείται στο νησί του Αργοσαρωνικού από το φωτογραφικό εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ”ο Καποδίστριας’’.
Οι διοργανωτές σημειώνουν σχετικά: “Η Αίγινα τόπος οικείος, φιλόξενος και ταυτόχρονα άγνωστος. Οι άνθρωποι περνάμε, μένουμε, εξερευνούμε φτιάχνοντας μία πολύχρωμη καθημερινότητα. Κρατώντας στο χέρι μας σφιχτά τις ψευδαισθήσεις μας, ψάχνουμε να βρούμε τα μυστικά της καθημερινότητας που κάνουν πιο ανάλαφρο το ”πάτημά” μας. Βλέμματα, πρόσωπα, σκιές, θάλασσες, βουνά …μικρές καθημερινές ιστορίες. Η φωτογραφία έχει την ικανότητα να φανερώνει αυτά τα μικρά μυστικά. Γίναμε λοιπόν κυνηγοί μυστικών και αφηγητές των ιστοριών τους, τα ανακατέψαμε με τις δικές μας ιστορίες και παρουσιάζουμε αυτή τη μικρή οπτική διαδρομή στον Πύργο του Μαρκέλλου, τον πιο κατάλληλο χώρο, έναν Πύργο με τα δικά του μυστικά και ιστορίες”…
Το φωτογραφικό εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ”ο Καποδίστριας” λειτουργεί από το 2007 με την καθοδήγηση του φωτογράφου Άρη Παύλου. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη στο χώρο του συλλόγου (πληροφορίες: 6934793002).
Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:
Σαλώμη Μελισσάρη, Ασπασία Λεούση, Γιώργος Μαλτέζος, Γεωργία Μανιμανάκη, Καλλιόπη Χατζοπούλου, Βιβή Κουτσούκου, Αννίτα Λεούση, Βιβή Κορφιάτη, Νίκος Μούρτζης, Παρασκευούλα Λιάκα, Ανθή Λουίζου, Γιώτα Στρωτού, Ανθή Τσίρου και Άρης Παύλος (επιμελητής της έκθεσης).
Την Παρασκευή 1 Ιουλίου θα γίνει μία μικρή γιορτή με εδέσματα στις 8μ.μ. στην αυλή του Πύργου.
Διάρκεια: Μέχρι την Κυριακή 3 Ιουλίου
Διεύθυνση: Πύργος Μαρκέλλου, Αίγινα
photo omaga aigina

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *