cebcceafceb1 cf86cf89cf84cebfceb3cf81ceb1cf86ceafceb1 cf87ceafcebbceb9ceb5cf82 ceb3ceb5cf8dcf83ceb5ceb9cf82 cebfcebbcebfcebacebbceb7

Προ ετών, σε μία άτυπη συζήτηση με τον σπουδαίο Έλληνα ζωγράφο Αλέκο Φασιανό, εν ώρα εγκαινίων, αναλύαμε το θέμα εκείνων των “φιλότεχνων” που πηγαίνουν τακτικά σε εγκαίνια εκθέσεων, μόνο και μόνο για το… φαγοπότι. Υπήρχαν μάλιστα κάποιες τακτικές φυσιογνωμίες όπου όλοι γνωρίζουμε, ήταν κοινό μυστικό, ότι δεν είχαν έρθει να… χορτάσουν από τέχνη, αλλά από τα πλουσιοπάροχα εγκαίνια (αναλόγως τον χώρο βέβαια). Θα μπορούσε να αποτελέσει μία μακρά, ενδιαφέρουσα και χιουμοριστική συζήτηση ακόμη και τώρα. Τα δεδομένα αλλάζουν όταν τα ίδια τα έργα που εκτίθενται αποτελούν αποτυπώσεις δελεαστικών γευμάτων ενώ παράλληλα σερβίρονται στους παρευρισκόμενους νοστιμιές.

Μετά τον πετυχημένο διαγωνισμό γαστρονομικής φωτογραφίας ήρθαν και τα αναμενόμενα εγκαίνια. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το μαγειρικό blog “Σεντούκι της Γιαγιάς” και τα βραβευμένα έργα εκτέθηκαν για πρώτη φορά στο Περιστύλιο της Πινακοθήκης Πειραιά, την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021. Οι διαγωνιζόμενες φωτογραφίες αποτυπώνουν την έμπνευση των συμμετεχόντων, την τεχνική τους, την οπτική τους, τα προϊόντα αλλά και τα καλομαγειρεμένα φαγητά, γλυκά, τις πρώτες ύλες, τις συνθέσεις και τις αντιθέσεις, συνθέτοντας μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας για όλους.
Η έκθεση θα παρουσιαστεί και σε άλλα σημεία όπως: Γλυφάδα, Ύδρα, Ρόδο, Θεσσαλονίκη και θα επιστρέψει στην Αθήνα για το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομικής Φωτογραφίας. Στα εγκαίνια, τίμησαν την έκθεση με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νοτίου Τομέα κυρία Δήμητρα Νάνου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κυρία Ειρήνη Νταϊφά, ο ιδρυτής της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης και συγγραφέας κύριος Αντώνης Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας Executive Chef Στέλιος Δίγκας, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Γαστρονομίας Meet Illusion Chef Γιώργος Λορέντζος, η κυρία Άννα Καμπουροπούλου υπεύθυνη του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή», ο εκδότης μας Τάκης Τζίμας από το περιοδικό ΦΩΤΟγράφος, ο κύριος Στέλιος Μπρατσόλης σύμβουλος Μ.Μ.Ε., Επικοινωνίας και Marketing κ.α.
ΚΑΤΗ

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής κύριος Ανδρέας Σμαραγδής, «η έκθεση αυτή δεν είναι απλά ένα εικαστικό γεγονός. Μέσα από την εικόνα παρουσιάζει πέρα από το θέμα της γεύσης, τη δυναμική της σύγχρονης γαστρονομίας, πολλαπλά στοιχεία κουλτούρας και πολιτισμού, στοιχεία ανάδειξης του πρωτογενούς τομέα στην καλλιέργεια, και μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο για την τουριστική διαφήμιση της Ελλάδας».

Για τον διαγωνισμό και την έκθεση μίλησαν οι:
Αναστασία Καδρέβη, food blogger, ιδρύτρια της ΑΜΚΕ «Σεντούκι της Γιαγιάς»
Ανδρέας Σμαραγδής, φωτογράφος
Άντα Πετρανάκη, εικαστικός
Αντωνία Κατή, food photographer, food stylist
Σαράντος Παπαδόπουλος, executive chef, καθηγητής στα ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Αντώνης Παναγιωτόπουλος, ιδρυτής της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης
Τάσος Τόλης, executive chef, Υπεύθυνος  σπουδών στην Academy of Gastronomy

Πληροφορίες: https://sentoukitisgiagias.club/food-photography-edodima-2/
IMG 9515Στη φωτογραφία ο εκδότης του ΦΩΤΟγράφου κ.Τάκης Τζίμας επιδίδει τιμητική διάκριση στον φωτογράφο Γιάννη Σαντζιάδη. Δεξιά η ψυχή της διοργάνωσης και πάντα δραστήρια Αναστασία Καδρέβη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *