cebbceb5cf8dcebacf89cebcceb1 cf84cebfcf85 rik moran eceb9cebacebfcebdcebfcf80cebfceb9cf8ecebdcf84ceb1cf82 cf84cebf ceb1cebdceb5cebeceae

Στο τελευταίο φωτογραφικό λεύκωμα του Ρικ Μόραν, ο φωτογράφος που εργάζεται στην Νέα Υόρκη, δημιουργεί ένα photobook εντός του οποίου εξερευνά μύθους εξωγήινης εισβολής στη γενέτειρά του, το δυτικό Υorkshire.
“Ημουν παλικαράκι όταν ο πατέρας μου έφερε σπίτι μια εφημερίδα εθνικής εμβέλειας με την ιστορία του Αlan Godfrey’’ λέει ο Βρετανικής καταγωγής φωτογράφος. Η ιστορία αναφέρεται σε έναν αστυνομικό από το Τοdmorden, του Υοrkshire, o οποίος στις 28/11/1980 ισχυρίστηκε ότι βίωσε ένα αλλόκοτο περιστατικό, εκείνο της απαγωγής από εξωγήινους. Εκείνη η ιστορία παραμένει ως αστικός θρύλος στην επαρχία του Τοdmorden και συν τοις άλλοις στάθηκε αφορμή για να αντλήσει έμπνευση ο φωτογράφος για το λεύκωμά του με τίτλο ‘Chance Encounters in the Valley of Lights’,με πιθανές επιρροές από τον τίτλο του άλμπουμ του βρετανικής καταγωγής μουσικού Βill Nelson: Chance Encounters in the Garden of Lights, με χρονιά κυκλοφορίας εκείνη του 1987.
CC ChanceEncounters01 1024x1024 2x 8cc648e3 e9a6 449c 9379 8e7ab4b55ea6Μυστήρια της τοπικής κοινότητας μπορούν πολύ εύκολα να ριζωθούν βαθιά στο συλλογικό ασυνείδητο ενός τόπου από γενιά σε γενιά. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο φωτογράφος: «Ανέκαθεν ήθελα να εκκινήσω εκ νέου το ενδιαφέρον για αυτόν το θρύλο, έτσι αποφάσισα να αφήσω την παρακαταθήκη μου στην ιστορία θέτοντας νέα ερωτήματα, προτείνοντας νέα αφηγήματα και ενσωματώνοντας στους κόλπους του θρύλου νέους ανθρώπους… το Τodmorden ως μέρος είναι βουτηγμένο στη μυθολογία και τους αστικούς θρύλους, και συνεπώς οι φωτογραφίες στο λεύκωμα έχουν άμεση σχέση με γεγονότα και μέρη.» Για τον φωτογράφο σημασία δεν είχε προφανώς το γεγονός της έκθεσης ή της επίλυσης του μυστηρίου τόσο, όσο οι παραλλαγές της ιστορίας από εκείνον μέσω της φωτογραφικής του κάμερας.

Το φωτογραφικό λεύκωμα είναι διαθέσιμο διαδικτυακά.
Επίσημη ιστοσελίδα του φωτογράφου: rikmoranphoto.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *