cebaceaccf81e1beb1 ceadcebaceb8ceb5cf83ceb7 cf84cebfcf85 ceb9cf89ceaccebdcebdceb7 cebccebfcebdcebfceb3cf85ceb9cebfcf8d

Monogyios6


Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών παρουσιάζει την έκθεση του Ιωάννη Μονογυιού με τίτλο «κάρᾱ».

Η εικαστικός/ art therapist Έλενα Τονικίδη σημειώνει:

“κάρᾱ”, ως  ένα ιδιόλεκτο παιχνίδι  ύψους-εξουσίας-μέτρησης, μια  αποεπένδυση του Εγώ με το ίδιο το Σώμα επιχειρεί ο καλλιτέχνης Ιωάννης  Μονογυιός με το έργο του. Ως μια υπενθύμιση δηλώνει πως δεν έχουμε άπλετο χρόνο σαν θνητά όντα και ότι πρέπει να είμαστε παρών στο παρόν μας, ώστε να γευόμαστε την κάθε  στιγμή. Ποια όμως στιγμή;… memento mori… «θυμήσου ότι πρόκειται να πεθάνεις»…  φρούτο προπατορικό στην μέτρηση του χρόνου, ως μια κλεψύδρα/θρόνος τονίζοντας ακόμα περισσότερο αυτή την υπαρξιακή διαρκή ανησυχία μας. Ποιες πολυσχιδείς ενορμήσεις καθίστανται αθόρυβα, αργά, σταθερά  υπερβαίνοντας  τις καλλιτεχνικές προθέσεις ως Οργουελικές αποτυπώσεις;…”

Ο Ιωάννης Μονογυιός γεννήθηκε στην Καβάλα το 1965. Το 1984 ξεκίνησε σπουδές σχεδίου και γλυπτικής με την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Παλιάν, στα πλαίσια της εικαστικής ομάδας «Πολυεργαστήρι». Αργότερα με παρακίνηση του χαράκτη Ruud Matthes παρακολούθησε για τρία χρόνια μαθήματα χαρακτικής με δάσκαλο τον Δημήτρη Καρλαφτόπουλο. Σήμερα είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ). Έχει παρουσιάσει το εικαστικό του έργο σε τέσσερις ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε περισσότερες από σαράντα ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Βρετανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Βουλγαρία,Ρωσία, Μεξικό, Αργεντινή, Τουρκία, Αίγυπτο και Ινδία. Έργα του βρίσκονται στο BiharMuseumστην Ινδία, στη νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, στο MOMus στη Θεσσαλονίκη, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον και σε άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. ΖεικαιδημιουργείστηΘεσσαλονίκη

Πληροφορίες

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 18:00 – 21:00

Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 17 Ιουνίου2022– Σάββατο 30 Ιουλίου

Εκτός|Χώρος Τέχνης, Ι. Δροσοπούλου 17Α, Κυψέλη, Αθήνα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη και Παρασκευή 18:00 – 21:00, Σάββατο: 12:00 – 15:00

* Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19 ο Χώρος Τέχνης Εκτός έχει λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης και προστασίας με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και του περιορισμού της διασποράς του ιού.

The post «κάρᾱ» – Έκθεση του Ιωάννη Μονογυιού στον Χώρο Τέχνης ΕΚΤόΣ first appeared on Τέταρτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *