ceb7 cebaceb5cebdcf84cf81ceb9cebaceae ceb5cf8dceb2cebfceb9ceb1 ceb4ceb5cebd cf87ceb1cf81ceafceb6ceb5cf84ceb1ceb9 cf83cf84cebfcf85

DIIMERO KAMBIA


Διήμερο εκδηλώσεων στα Καμπία διοργανώνουν ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας (Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας), ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Στενής “Η Δίρφυς”, η Κοινότητα Καμπιών, ο Αναγκαστικός δασικός συνεταιρισμός Καμπιων και ο Αναγκαστικός δασικός συνεταιρισμός Καμπιών – Μαυρόπουλου. Τα Καμπιά είναι ένα από τα χωριά που θίγονται περισσότερο από την επικείμενη εγκατάσταση των 51 και πλέον αιολικών που σχεδιάζονται για την Κεντρική Εύβοια.

Όπως αναλυτικά αναφέρεται στο κάλεσμα:

Διήμερο αφιερωμένο στα Καμπιά σε ένα από τα χωριά που θίγονται περισσότερο αφού εκεί είναι το πέρασμα για την καταστροφή του δάσους ψηλά. Ένα ζήτημα που αφορά όλους τους Ευβοείς αφού δεν μένουν πολλά περιθώρια ανάκαμψης του νησιού αν επιτρέψουμε την βιομηχανοποίηση και της Κεντρικής Εύβοιας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σάββατο 9 Οκτωβρίου – Ομιλία για τις εξελίξεις σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών στο χωριό Καμπία και μουσική βραδιά

Το Σάββατο το βράδυ θα γίνει παρουσίαση και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις 51 ανεμογεννήτριες που θέλουν να καταστρέψουν την κεντρική Εύβοια. Είναι ένα θέμα που αφορά όλο τον Δήμο καθώς ήδη η ΤΕΡΝΑ επιβουλεύεται την Ταναίδα το Καντήλι και τον Πυξαριά. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι αδειοδοτήσεις, ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης αυτή την στιγμή, ποια είναι η επόμενη ημέρα. Θα διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία των Καμπιών και αμέσως μετά θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με «παραδοσιακή μουσική από την Ελλάδα και τα Bαλκάνια» Η κοινότητα των Καμπιών θα προσφέρει δωρεάν φαγητό.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου – Πεζοπορία και αφήγηση παραμυθιών

Την Κυριακή στις 08:00 περπατάμε στο αγαπημένο Ξηροβούνι από τη Ράχη – Συκά μέχρι το οροπέδιο και μετά κατηφορίζουμε προς το χωριό Κάμπια.
Για την Α. ομάδα θα γίνει μια τεχνική ανάβαση μέχρι την κορυφή με λίγο σκαρφάλωμα στον βράχο. Όποιος θέλει να ακολουθήσει την συγκεκριμένη πολύ ενδιαφέρουσα πορεία από την κόψη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος.
Για την Β ομάδα η πορεία θα είναι εύκολη για όλους 8.5 χιλιόμετρα περίπου χωρίς ανηφόρες και ιδιαίτερες δυσκολίες, μπορούν εύκολα να ακολουθήσουν και παιδιά.
Η κατάληξη θα είναι στο χωριό Καμπιά όπου θα μας περιμένει ο αφηγητής – παραμυθάς Ταξιάρχης Μπελληγιάννης για να μας πει ιστορίες και μύθους από την περιοχή.

Πληροφορίες

Το λεωφορείο φεύγει στις 08:00 από το πάρκινγκ της περιφέρειας δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο ‭6979887381‬

Υπάρχει δυνατότητα για όποιον επιθυμεί να μείνει με σκηνή από το Σάββατο το βράδυ στο χωριό Καμπιά και να παρακολουθήσει την ομιλία του συλλόγου και τη μουσική βραδιά με δωρεάν φαγητό στο χωριό.

DIRFI SOS

The post «Η Κεντρική Εύβοια δεν χαρίζεται στους εργολάβους» – Διήμερο εκδηλώσεων στα Καμπιά first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *