ceb7 ceb9cf83cf84cebfcf81ceafceb1 cf84cf89cebd cebaceb1cf81cf84cf8ecebd cebccebdceaecebcceb7cf82 ceb3ceb9ceb1 cf86cf89cf84cebfceb3cf81

Dr. Fujio MasuokaΣε όλες τις κάρτες μνήμης τα chip είναι τύπου flash. Η μνήμη flash βασίζεται στην εφεύρεση του Dr. Fujio Masuoka το 1984 που εκείνο το διάστημα εργαζόταν στο τμήμα R & D της Toshiba. To όνομα flash σε αυτό το είδος μνήμης δόθηκε από το συνεργάτη του Shoji Arizumi στον οποίο ο τρόπος που εργαζόταν το chip του θύμισε το φλας της φωτογραφικής μηχανής. Η εφεύρεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την ίδια χρονιά στη διάσκεψη Integrated Electronic Devices στο San Jose της Kαλιφόρνιας.
norΟι πρώτες μνήμες Flash (1988) δεν ήταν NAND όπως οι σημερινές αλλά τύπου NOR μια παραλλαγή της σχεδίασης ΜΟSFΕΤ. Eίχαν αργούς χρόνους εγγραφής/ανάγνωσης αλλά το πλήρες controller που περιλαμβανόταν επέτρεπε την τυχαία πρόσβαση σε οποιαδήποτε διεύθυνση. Η μνήμη flash NOR αρχικά είχε εφαρμογές σε chip για BIOS υπολογιστών, και μετά υλοποιήθηκε στις πρώτες κάρτες Compactflash. CompactFlashΜεγάλο της πλεονέκτημα ήταν η διάρκεια ζωής με 10.000-100.000 κύκλους εγγραφής/διαγραφής. Η παραλλαγή της flash memory που ακούει στο όνομα NAND εξελίχθηκε το 1989 στα εργαστήρια της Toshiba και Samsung. Περιέργως δεν είναι αρκτικόλεξο αλλά προέρχεται από την αφομοίωση σε μία λέξη του μαθηματικού τελεστή NOT AND. 181187300Eχει πολύ ταχύτερες επιδόσεις, μεγαλύτερη πυκνότητα ημιαγωγών, γράφεται/σβήνεται πολλές φορές έχει χαμηλό κατασκευαστικό κόστος. Πρώτα εφαρμόστηκε σε κάρτες SmartMedia και σταδιακά η χρήση της γενικεύτηκε. Στην πορεία του χρόνου και ως σήμερα υλοποιήθηκε στα φορμά -πέραν των SmartMedia- ΜΜC, xDPicture, Τransflash, MemoryStick, CompactFlash, Secure Digital και τα πιο μοντέρνα που τώρα προσπαθούν να καθιερωθούν CFast, XQD και CFexpress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *