ceb5cebbcebbceb7cebdceb9cebaceae cf86cf89cf84cebfceb3cf81ceb1cf86ceb9cebaceae ceb5cf84ceb1ceb9cf81ceb5ceafceb1 cebdceadcebf ceb4

Tην Κυριακή 27 Ιουνίου διεξήχθη η καθιερωμένη Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας και πραγματοποιήθηκε η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Kyriakos KokkosΠρόεδρος εξελέγη ο Κυριάκος Κόκκος με τον οποίο επικοινωνήσαμε και μας περιέγραψε συνοπτικά τις στοχεύσεις του νέου ΔΣ τις οποίες σας παρουσιάζουμε.

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Το καταστατικό της ΕΦΕ καταρτίστηκε το 1952, με την ίδρυσή της και τροποποιήθηκε το 1972. Η νέα αναθεώρηση του καταστατικού είναι πρωταρχικός στόχος γιατί θα συμβάλει στον εκσυχρονισμό της Εταιρείας και θα της δώσει νέα ώθηση.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΩΝ 70 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕ

Το 2022, συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΦΕ (1952). Η επέτειος αυτή είναι σημαντική ευκαιρία προκειμένου να αναδείξουμε το ιστορικό παρελθόν της Εταιρείας και παράλληλα τη σύγχρονη και μελλοντική της δράση. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με τη διοργάνωση σημαντικών εκθέσεων, που θα αντλήσουν υλικό αφενός από το ιστορικό αρχείο της ΕΦΕ και αφετέρου από το σύγχρονο έργο αξιόλογων μελών. Οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο στον εκθεσιακό χώρο της ΕΦΕ, αλλά και σε γνωστούς εκθεσιακούς χώρους με πρόσβαση στο ευρύτερο κοινό. Η δραστηριότητα αυτή θα συνοδευτεί με ανάλογες εκδόσεις, με παρουσιάσεις του έργου σημαντικών καλλιτεχνών που θα προσκληθούν στην ΕΦΕ αλλά και με άλλες εκδηλώσεις τόσο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΦΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παλαιότερα, για αρκετά χρόνια και για διάφορους λόγους, η ΕΦΕ βρέθηκε κάπως απομονωμένη και στο στόχαστρο διαφόρων αναλυτών/δημοσιογράφων. Η σύγχρονη ΕΦΕ είναι ένας ανανεωμένος και δυναμικός φωτογραφικός σύλλογος, με αξιόλογα μέλη, που το έργο τους διακρίνεται και στο εξωτερικό. Το έργο της ΕΦΕ είναι σημαντικό και πρέπει να προβληθεί περισσότερο ώστε να βελτιωθεί η εικόνα εντός και εκτός συνόρων.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

Τα μέλη της ΕΦΕ είναι ανεξάρτητα, με διαφορετικό καλλιτεχνικό έργο και με διαφορετικό τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης. Η ΕΦΕ δεν αποκλείει καμιά καλλιτεχνική τάση. Υπάρχουν σημαντικοί φωτογράφοι στην ΕΦΕ των οποίων το έργο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό. Προβάλλοντας, λοιπόν, το έργο των μελών θα προβληθεί παράλληλα και η ΕΦΕ.

11785ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Η ΕΦΕ πρώτη ξεκίνησε να προσφέρει εξειδικευμένα σεμινάρια στον χώρο της φωτογραφίας και πρώτη εκείνη οργάνωσε φωτογραφικά εργαστήρια και workshops. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι θα συνεχίσει να προσφέρει σεμινάρια, καλώντας να συμμετάσχουν σε αυτά καθηγητές και καλλιτέχνες αναγνωρισμένου κύρους για την επιμόρφωση των μελών και των φίλων της.

ΑΥΞΗΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΕΛΩΝ

Στοχεύουμε σε σημαντική αύξηση του αριθμού των μελών μας προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες, μειώνοντας το ποσό της ετήσιας συνδρομής αλλά και απαντώντας πειστικά στο ερώτημα, ‘’Τί προσφέρει η ΕΦΕ στα μέλη της’’.89068

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

Τα τελευταία χρόνια η ΕΦΕ ισχυροποιήθηκε στον χώρο των διαγωνισμών, κάτι που κάνει με επιτυχία εδώ και 53 χρόνια, αφού τόσα χρόνια μετρούν οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί της. Αυτό το έργο θα συνεχιστεί και θα βελτιωθεί περισσότερο.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΦΕ ΣΤΑ ΜΜΕ

Είναι ένα κεντρικό ζητούμενο στο οποίο θα εστιάσουμε ιδιαίτερα τις προσπάθειές μας.

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία είναι ένας φωτογραφικός σύλλογος με ιστορία και συνεχή παρουσία στον χώρο της φωτογραφίας τα τελευταία 70 χρόνια.
Μέλη της διατέλεσαν οι σημαντικότεροι Έλληνες φωτογράφοι, όπως οι Σπύρος Μελετζής, Κώστας Μπαλάφας, Βούλα Παπαϊωάννου, Δημήτρης Τλούπας, Δημήτρης Χαρισιάδης, Νίκος Στουρνάρας, Χρήστος Τσέλιος, Άλκης Ξανθάκης και πληθώρα άλλων, λιγότερο γνωστών στο ευρύτερο κοινό αλλά αξιόλογων φωτογράφων.
Σήμερα η ΕΦΕ έχει μεταξύ των μελών της αξιόλογους φωτογράφους, οι οποίοι προοιωνίζουν και το μέλλον της.

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία
Πόντου 12, Ιλίσια, Αθήνα Τηλ. 210 8228131
info@efe.com.gr, www.efe.com.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *