ceb4cf8dcebf cf80ceb5cf81cf86cf8ccf81cebcceb1cebdcf82 cf83cf84cebfcebd cebbcf8ccf86cebf cf84cebfcf85 cebbcf85cebaceb1ceb2ceb7cf84cf84

thraysmata


Σε μια χρονική στιγμή που αποπνέει αίσθηση του κατεπείγοντος για μια σειρά από ετερόκλητα μα εξίσου σημαντικά ζητήματα, μια ομάδα από γυναίκες δημιουργούς και περφόρμερ σάς καλεί στον λόφο του Λυκαβηττού για 4 Κυριακές του φθινοπώρου.

Ένα νέο πρότζεκτ αποτελούμενο από δύο περφόρμανς που θα παρουσιαστεί στον λόφο του Λυκαβηττού για 4 Κυριακές.  Το εγχείρημα αγγίζει με τρυφερότητα πολλές πληγές που μας ταλαιπωρούν σήμερα. Οι δημιουργοί έχουν στο ενεργητικό τους δρώμενα που έχουν ως επίκεντρο τη φύση μέσα στο αστικό τοπίο, την ποίηση, τη θηλυκή ματιά, δημιουργία και ενέργεια.

Θραύσματα ενώνονται τρυφερά

Μια μεγαλούπολη. Ένας λόφος. Δύο γυναίκες.  Μια διαδρομή απ’ το Προσωπικό στο Συλλογικό

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα Θραύσματα ενώνονται τρυφερά και επιστρέφουν στον λόφο του Λυκαβηττού για τέσσερις μόνο παραστάσεις. Σε μια πλαγιά ανάμεσα στα δέντρα, δύο γυναίκες βαδίζουν σε μια διαδρομή χωρική και συμβολική ταυτόχρονα, αρθρώνοντας ερωτήματα και αγωνίες που αφορούν την οικολογία και την κοινωνία σήμερα.

«Πώς να εξηγήσεις τη ζωή σου σ’ ένα δέντρο πόλεως

Το αίσθημα της διάσπασης μέσα στον σύγχρονο τρόπο ζωής και η επιθυμία της επαφής με τη φύση ως τόπο σύνδεσης, αποτελούν την αφετηρία για αυτή τη διαδρομή. Αρχικά, ο θραυσματικός ποιητικός λόγος και το σώμα δημιουργούν μικρά τελετουργικά σύνδεσης με το χώρο, χτίζοντας ένα προσωπικό αφήγημα. Στη συνέχεια, σε συνομιλία με τη φιλοσοφική θεώρηση του λόγου της Όλγκα Τοκάρτσουκ, ξεδιπλώνεται μια ιστορία συνάντησης με τον πολιτισμό των Ζαπατίστας στο Μεξικό, μια άμεσα δημοκρατική κοινωνία που χαρακτηρίζεται από την οικολογική και κοινωνική δικαιοσύνη. Απ’ τον ποιητικό λόγο στον πολιτικό και φιλοσοφικό, η Γλώσσα αναδεικνύεται ως μέσο αναζήτησης ενός άλλου τρόπου να βλέπουμε αλλά και να χτίζουμε τον κόσμο.

«Ο κόσμος είναι ένα ύφασμα που υφαίνουμε καθημερινά. Ο κόσμος είναι φτιαγμένος από λέξεις»

Τα θραύσματα ενώνονται τρυφερά είναι μια θεατρική περφόρμανς για την επανασύνδεση με τη φύση στην πόλη, την επίγνωση της οικολογικής καταστροφής, και την αναζήτηση βιώσιμων παραδειγμάτων σχέσης κοινωνίας και φύσης. Ενώνοντας θραύσματα ποίησης, πολιτικού και επιστημονικού λόγου, ιδωμένα μέσα από το θηλυκό βλέμμα, η περφόρμανς επιχειρεί να χτίσει μια γέφυρα σύνδεσης με τη φύση και με έναν πολιτισμό επηρεασμένο από ιθαγενείς κοσμοθεωρίες: αναζητά σ’ έναν θρυμματισμένο κόσμο την αίσθηση της ολότητας και της ελπίδας.

“Στα όνειρά μας έχουμε δει έναν άλλο κόσμο.”

Ταυτότητα

Στίχοι-Κείμενα: Σαράκης, Χιόνης, Περδίκη, Χριστοδούλου, Αγγελάκη Ρουκ, Βέης, Πορφύρας, Κάλας, Πασχάλης, Tοκάρτσουκ, Lenkersdorf, subcomandante Marcos, comandanta Ramona, Νομίδου, Δεληχάτσιου. Θραύσματα ζαπατιστικού λόγου προέρχονται, μεταξύ άλλων, και από το ντοκιμαντέρ “Ellas, las otras, las deveras”.

Ενδυματολογική επιμέλεια: Λουκία Χατζέλου
Επιστημονικός σύμβουλος: Alejandro Curiel Ramírez del Prado – γλωσσολόγος
Φωτογραφίες: Καλλιόπη Βαγιαννάκη, Δέσποινα Χατζηπαυλίδου, Μαγδαληνή Κρυσταλλινού (MAG)
Trailer: Μαγδαληνή Κρυσταλλινού (ΜΑG)
Δημιουργία αφίσας: Μυρτώ Μπελοπούλου
Παραγωγή: Open Nature AMKE
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Στέλλα Πεκιαρίδη

Συνδημιουργοί-ερμηνεύτριες: Άντζελα Δεληχάτσιου, Βασιλική Νομίδου

Πληροφορίες

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Παραστάσεις: Κυριακή 18/9, 25/9, 2/10, 9/10  στις 17:00

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15

Πληροφορίες/κρατήσεις: 6937760028, tenderfragments@gmail.com

(κρατήσεις απαραίτητες, περιορισμένες θέσεις)

Με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά.

Σημείο συνάντησης: στην καντίνα του πάρκινγκ του Λυκαβηττού (δίπλα στο θέατρο) στις 17:00. Η ομάδα θα φύγει από το πάρκινγκ αυστηρά στις 17:10. Το σημείο όπου πραγματοποιείται η περφόρμανς βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτά περπάτημα από το πάρκινγκ. Προτείνεται να φοράτε άνετα παπούτσια.

Στο σημείο κλεισίματος της περφόρμανς «Θραύσματα ενώνονται τρυφερά» ξεκινάει η περφόρμανς “RED Routes”.

facebook | instagram

RED ROUTES project 1


 RED Routes project: abandoned, μια φορά κι έναν καιρό

Μια «σύγχρονη κοκκινοσκουφίτσα» περιδιαβαίνει το μουντό αστικό τοπίο ψάχνοντας τον προορισμό της. Ένα ανήλικο προσφυγόπουλο περιπλανιέται μονάχο του στο αφιλόξενο αστικό «δάσος» αναζητώντας μια αχτίδα ελπιδοφόρου μέλλοντος, κόντρα στο ζοφερό παρόν του. Η περφόρμανς “abandoned, μια φορά κι έναν καιρό”, μέρος της τριλογίας “RED Routes project” είναι εμπνευσμένη από το κλασικό παραμύθι. «Δανειζόμενη» ένα σώμα, μέσα από ηχητικά τοπία, αλληγορίες και συμβολισμούς αφηγείται το ταξίδι του κάθε πρόσφυγα, και δη ενός ασυνόδευτου ανήλικου, προς τη γερασμένη αλλά πολλά υποσχόμενη «γιαγιά» Ευρώπη, αντιμέτωπο με τον «κακό λύκο» που ξεγελάει και αποπροσανατολίζει κι αναζητώντας έναν «καλό κυνηγό» που να επέμβει, έστω την ύστατη στιγμή. Ένα ταξίδι προς την πρόωρη ενηλικίωση, ένα παραμύθι για την χαμένη αθωότητα.

Are you a sheep or are you a wolf?  You look all the same to me.”

Ταυτότητα

Σύλληψη, συγγραφή και σύνθεση κειμένων, performer: Νατάσα Νταϊλιάνη

Επιμέλεια Κίνησης: Κατερίνα Δρακοπούλου
Μουσική, ηχητική δημιουργία: Vago Tedosio
Ενδυματολόγος: Μαργαρίτα Δοσούλα
Φωτογραφίες: Ιουλία Λαδογιάννη
Παραγωγή: gARTen AMKE

Πληροφορίες

Διάρκεια παράστασης: 25 λεπτά

Παραστάσεις: Κυριακή 18/9, 25/9, 2/10, 9/10  στις 18.30

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15

Πληροφορίες/κρατήσεις: 6944251704

Με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά.

Τόπος: Πάνω από το “φαράγγι”,  στίγμα: 37°59’06.6″N 23°44’54.3″E

Σημείο συνάντησης: Εάν έχετε παρακολουθήσει την προηγηθείσα περφόρμανς «Θραύσματα» θα βρίσκεστε ακριβώς στο σημείο έναρξης της περφορμανς RED Routes.

Διαφορετικά, το σημείο συνάντησης αποκλειστικά για την περφόρμανς Red Routes είναι: στην καντίνα του πάρκινγκ του Λυκαβηττού (δίπλα στο θέατρο) στις 18:05 και αναχώρηση αυστηρά στις 18.15. Το σημείο όπου πραγματοποιείται η περφόρμανς βρίσκεται σε απόσταση περίπου 7 λεπτών περπατήματος από το πάρκινγκ. Προτείνεται να φοράτε άνετα παπούτσια.

RED ROUTES project 3

The post Δύο περφόρμανς στον λόφο του Λυκαβηττού first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.