ceb4ceb9ceb5ceb8cebdceadcf82 cf86ceb5cf83cf84ceb9ceb2ceaccebb cf80ceaccf84cf81ceb1cf82 ceb1cebdcebfceafceb3ceb5ceb9 ceb7 ceb1cf85cebb

music


Το Διεθνές Φεστιβάλ συνεχίζει το ταξίδι του στις γειτονιές της πόλης μέσα και από την εμφάνιση σε αυτές, από την Παρασκευή 16 Ιουλίου, μουσικών σχημάτων. Η συγκεκριμένη δράση τα τελευταία χρόνια δίνει ανάσες πολιτισμού στους πολίτες οι οποίοι εξακολουθούν να δοκιμάζονται.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Στόχος του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι, αυτό το καλοκαίρι να προσφέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερους την πολιτιστική δραστηριότητα που στερήθηκαν σχεδόν επί δύο χρόνια. Άλλωστε ο  πολιτισμός είναι ένας χώρος που δοκιμάστηκε όσο κανένας, με πολιτιστικούς συλλόγους κλειστούς και ανθρώπους της τέχνης στην ανεργία.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι αναπτύσσουν αξιόλογη δράση στις γειτονιές.

Η αυλαία των συναυλιών «ανοίγει» την Παρασκευή 16 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ με την πραγματοποίηση συναυλίας από το συγκρότημα “Rempet Motiv”, στο Ζαβλάνι.

Οι “Rempet Motiv” είναι ένα λαϊκό-ρεμπέτικο μουσικό σχήμα που ερευνά, μελετά και ερμηνεύει το λαϊκό αστικό τραγούδι από το 1930 έως σήμερα. Αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η αισθητική και η πολυφωνία του. Απαρτίζεται από αμιγώς λαϊκά και φυσικά όργανα και χαρακτηρίζεται από την ενορχήστρωση.

Το σχήμα δημιουργήθηκε από μια παρέα μουσικών με κοινό στόχο και όραμα τη διάσωση του γνήσιου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Αυτό αποδεικνύεται και από την επιλογή του ονόματος “Rempet Motiv”, το οποίο είναι βασισμένο στην εκδοχή του Richard Wagner: Leit Motiv (επανάληψη μιας συγκεκριμένης μουσικής φόρμας μέσα σε oβερτούρες διάφορων έργων όπερας). Έτσι και οι “Rempet Motiv” επαναλαμβάνουν τους λαϊκούς μουσικούς δρόμους ή κλίμακες που έχουν τη βάση τους στο δημοτικό ελληνικό τραγούδι και μετέπειτα στο λαϊκό αστικό τραγούδι.

Το συγκρότημα απαρτίζουν οι  Σταύρος Ξιούρας – μπουζούκι, Φίλιππος Θεοδωρόπουλος – τραγούδι – μπαγλαμάς, Νίκος Αβραντινής – κοντραμπάσο, Γιώργος Πισπιρίγκος – κρουστά &τύμπανα, Αλέξανδρος Πώχος – ακορντεόν & τραγούδι.

Το Σάββατο 17 Ιουλίου, για την ενότητα το Φεστιβάλ στις γειτονιές θα πραγματοποιηθούν συναυλίες στον Καστελόκαμπο και την Αρόη.

Στον Καστελόκαμπο θα εμφανιστεί το  μουσικό σχήμα “Κώστα Καραλη”. Το σχήμα έχει σημείο αναφοράς  τη λαϊκή-δημοτική μουσική με σκοπό την διασκέδαση του κοινού από γνωστά παραδοσιακά δημοτικά και λαϊκά τραγούδια .

Μέλη του σχήματος είναι οι :

Κώστας Καραλής -κλαρίνο
Αργύρης Φιλιππακόπουλος -αρμόνιο
Γιάννης Καραλής -μπουζούκι
Ειρήνη Λαγούδη -τραγούδι
Άγγελος Γειτονόπουλος-τραγούδι

Αντίστοιχα στην Αρόη θα εμφανιστεί το συγκρότημα “Φλόγα”, το οποίο θα παρουσιάσει πασίγνωστα τραγούδια από έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

Τα μέλη του σχήματος είναι οι:

Νικολής Κουτσοσπύρος – Κιθάρα,Φωνή
Νικόλαος Λαδάς – Πλήκτρα
Αναστάσιος Νικολόπουλος – Ηλεκτρικό Μπάσο
Γεώργιος Πισπιρίγκος – Κρουστά, τύμπανα

The post Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Ανοίγει η αυλαία των συναυλιών στις γειτονιές first appeared on Τέταρτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *