ceb4ceb9ceb1ceb2ceacceb6cebfcebdcf84ceb1cf82 cebcceb5 cf84cebf cf80ceb1ceb9ceb4ceaf vintage cebaceb1ceb9 ceb1ceb3ceb1cf80ceb7cebcceadcebd

mb

Γράφει η Μπουκτέλα

Μια από τις δύσκολες ημέρες εντός πανδημίας που είχε και κακοκαιρία, κι αφού είχαμε παίξει ότι παιχνίδι παίζεται, έψαχνα απελπισμένα έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να απασχολήσω τη μικρή που βαριόταν εξίσου απελπισμένα. Τότε είχα μια αναλαμπή. Θα διαβάσουμε καινούργια βιβλία της λέω και στρώθηκε. Γύρισα μετά από λίγο και περάσαμε πραγματικά ένα πολύ όμορφο απόγευμα.

Αν κι αυτά που είχα η ίδια ως παιδί δεν είχαν επιβιώσει για να τα κρατήσω ως ενθύμια, είχα αγοράσει ορισμένα, ως ενήλικη νοσταλγός πια και τα είχα τακτοποιήσει μαζί με τα παιδικά μου βιβλία και τις συλλογές κόμικς. Έτσι εκείνο το απόγευμα ξαναγύρισα στα δικά μου παιδικά χρόνια, όταν σύμφωνα με τις διηγήσεις της μαμάς μου, την είχα βάλει να μου τα διαβάσει τόσες φορές που πραγματικά είχα μάθει να τα λέω απ’ έξω. Γύριζα και τις σελίδες μάλιστα στο κατάλληλο σημείο και καμωνόμουνα πως τάχα διάβαζα αλήθεια μόνη μου, ο σπόρος. Ο λόγος για τα υπέροχα Μαντς Μπαντς.

Ναι. Τα δώδεκα φρούτα και λαχανικά του Τζάιλς  Ριντ (Ντένις Μποντ) που αυτομόλησαν και έφτιαξαν δικά τους σπιτάκια από γλάστρες, καφάσια και κασόνια κυκλοφορούν ακόμη από τις εκδόσεις Άγκυρα (μτφ Νέστορας Χούνος), υπό τη βινιέτα Vintage, και παραμένουν αναλλοίωτα και γι’ αυτό αγαπημένα. Έτοιμα να σας πάνε πίσω στα παιδικά σας χρόνια, να σας συγκινήσουν αλλά και να απασχολήσουν τα πιτσιρίκια σας.

Μικρά, τσέπης, κατάλληλα για… όπου, με όμορφη εικονογράφηση (Άντζελα Μίτσον) και μικρές, απλές μα ευφάνταστες ιστορίες, θα αρέσουν στα παιδιά όσο άρεσαν κάποτε και σε εσάς. Εμείς λατρέψαμε το κρεμμυδάκι, τα μανιτάρια Μπάτον και Τάινι και το Μπίλι, το σκανταλιάρικο βατόμουρο. Απομένει όμως μια πληθώρα χαρακτήρων: ο Πιτ, το πιπέρι που θυμώνει με το παραμικρό, ο Όλι, ο ευσυγκίνητος κρεμμύδας, ο σοβαρός καθηγητής Φασόλας και τα άλλα… παιδιά.

Αν είχατε ξεχάσει τα Μαντς Μπαντς θυμηθείτε τα, αν τα έχετε κρυμμένα βρείτε τα, κι αν όχι επιλέξτε τα και δώστε ραντεβού με τα παιδιά σας και τη Σάλι τη φράουλα. Μια χαρά θα περάσετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *