ceb4ceb5cf85cf84ceb5cf81ceb1 11 09 2023 1830 ceb1cebdcebfceb9cf87cf84cf8c cebaceaccebbceb5cf83cebcceb1 cebfcf81ceb5ceb9ceb2ceb1cf84ceb9
ΒΟΥΝΑ

[Δελτίο Τύπου – Ανοιχτό Κάλεσμα Συντονισμού για την προστασία των βουνών απευθύνουν τρεις ορειβατικοί σύλλογοι τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2023, στις 18:30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Αθήνας, Ακαδημίας 50. Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, δεν είναι ορειβατικό σωματείο, ωστόσο διοργανώνει πεζοπορίες και ξεναγήσεις στα βουνά, κυρίως της Αττικής, συμμετείχε πρόσφατα (23.04.2023) στην ορειβατική συνάντηση και πορείας αλληλεγγύης που διοργάνωσε η “Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης” και φορείς της περιοχής [ΕΔΩ], έχει πραγματοποιήσει συνέδριο στα Καλάβρυτα για τη Βιώσιμη Ορεινή Ανάπτυξη (11 – 13 Νοεμβρίου 2022), έχει κάνει ειδικές εκδόσεις π.χ. για τα 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο – αφίσα/ αυτοκόλητο με θέμα “ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ” κ.λπ.

Μέλη των ΦτΦ ήταν πρωτεργάτες για τη δημιουργία του Δικτύου Πολιτών για την Προστασία της Πάρνηθας (Οκτώβριος 2010) [ΕΔΩ].

Από τη συνοπτική παραπάνω παρουσίαση προκύπτει το ενδιαφέρον των ΦτΦ για την προστασία των βουνών και των ορεινών κοινοτήτων και με αυτήν έννοια θα συμμετέχουμε στο ανοιχτό κάλεσμα για την προστασία των βουνών που απευθύνουν οι ΣΕΟ Αθήνας – ΟΦΟ Νίκαιας – ΠΟΣ Πετρούπολης]


Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 11/ 9 στις 18.30 στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50 Αθήνα

ΣΕΟ Αθήνας  –  ΟΦΟ Νίκαιας  –  ΠΟΣ Πετρούπολης

Δελτίο Τύπου – Κάλεσμα Συντονισμού

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες ορειβατικούς, πεζοπορικούς και φυσιολατρικούς συλλόγους, που αγκάλιασαν την κοινή μας πρωτοβουλία και υιοθέτησαν, στήριξαν ή εκφράσανε την αλληλεγγύη τους λόγω απόστασης στο κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παρασκευής 25/ 8 στο Σύνταγμα,  ενάντια στο διαχρονικό έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος, της ανθρώπινης ζωής και των ζώων.

Δείξαμε έμπρακτα ότι εκείνη την κρίσιμη στιγμή που όλη η Ελλάδα καιγόταν, εκείνη τη στιγμή που το βουνό των πρώτων πεζοπορικών και αναρριχητικών μας αναμνήσεων παραδιδόταν στις στάχτες δε σωπάσαμε.

Από την μάχη και τη συμβολή μας στην κατάσβεση των πυρκαγιών, στην προστασία περιουσιών, ανθρώπινων ζωών και ζώων βρεθήκαμε στο Σύνταγμα να δηλώνουμε ότι θα διεκδικήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη, την προστασία, την αναδάσωση. Δηλώσαμε να μη σκεφτούν να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα, να μη σκεφτούν να παραδώσουν τα δάση και τα βουνά σε ιδιώτες.

Δεν είμαστε πελάτες στα βουνά

Τώρα για ακόμη μια φορά πιο επιτακτικά έγινε ξεκάθαρη σε όλους μας η ανάγκη για κοινό βηματισμό, για συντονισμό και οργάνωση της δράσης μας στην κατεύθυνση υπεράσπισης και αποκατάστασης του δάσους και των βουνών που αγαπήσαμε. Η πείρα μας από τις προηγούμενες πυρκαγιές στην Αττική μας έχει διδάξει πολλά. Μας έχει μάθει ότι πλέον δε μπορούμε να περιμένουμε άλλο, ότι εμείς θα διεκδικήσουμε και θα κερδίσουμε την προστασία των βουνών μας.

Μόνο ο Λαός Σώζει τα Βουνά

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για να μην καταστραφούν τα βουνά και τα δάση μας. Για να μη μείνουν οι ορειβατικοί, πεζοπορικοί και φυσιολατρικοί σύλλογοι χωρίς το ζωντανό αντικείμενο της δράσης τους, για να μη μείνουν οι επόμενες γενιές χωρίς το φυσικό πλούτο μέσα στον οποίο εμείς μεγαλώσαμε. Ο συντονισμός μας είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση και τη διεκδίκηση αιτημάτων απαραίτητα για την προστασία των βουνών και των δασών μας.

Καλούμε όλους τους φυσιολατρικούς, πεζοπορικούς και ορειβατικούς συλλόγους σε ανοιχτή συζήτηση για το συντονισμό, την οργάνωση πρωτοβουλιών και διαμόρφωση διεκδικητικού πλαισίου. Καλούμε όλα τα ΔΣ των συλλόγων της Αττικής,  μεμονωμένα μέλη ΔΣ, εκπαιδευτές, βοηθούς εκπαιδευτές, οδηγούς βουνού και συνοδούς

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 11/ 9 στις 18.30

στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης»

του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων

Ακαδημίας 50 Αθήνα

ΣΕΟ Αθήνας  –  ΟΦΟ Νίκαιας  –  ΠΟΣ Πετρούπολης


MOUNTAINS FREE 2

Το άρθρο ΔΕΥΤΕΡΑ 11.09.2023 |18:30 | Ανοιχτό κάλεσμα ορειβατικών συλλόγων για το συντονισμό και την προστασία των βουνών εμφανίστηκε πρώτα στο Nature Friends.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *