ceb1cf80cf8c cf84ceb7cebd cf84ceb5cf84ceaccf81cf84ceb7 5 ceb9cebfcf85cebbceafcebfcf85 2023 ceb7 cebdceadceb1 cebaceb1cebccf80ceaccebd
4

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών, SDG 2023 | 19-20 Σεπτεμβρίου 2023, αλλά και “στο μισό του δρόμου” για την προώθηση των 17 ΣΒΑ, προβάλλουν την αναγκαιότητα για το συντονισμό και τη διεκδίκηση τους από τις κυβερνήσεις, τους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς. Περισσότερες δημοσιεύσεις ΕΔΩ.


Boost global action and ambition to reach SDGs, urges new UN campaign

Ενισχύστε την παγκόσμια δράση και φιλοδοξία για την επίτευξη των ΣΒΑ, προτρέπει η νέα εκστρατεία του ΟΗΕ

[Μετάφραση: Καίτη Μυλωνά]

Τα Ηνωμένα Έθνη ξεκίνησαν την Τετάρτη (5 Ιουλίου 2023) μια νέα καμπάνια για την υπερτροφοδότηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ), του οδικού χάρτη για τους ανθρώπους και τον πλανήτη που υιοθετήθηκε από τους παγκόσμιους ηγέτες το 2015. 

Ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για τους ΣΒΑ τον Σεπτέμβριο, η εκστρατεία θα ενισχύσει μια επείγουσα έκκληση για νέα φιλόδοξη δράση, θα αναδείξει τους Στόχους ως το σχέδιο για τη βιώσιμη πρόοδο σε παγκόσμιο επίπεδο και θα κινητοποιήσει τους ανθρώπους παντού γύρω από αυτή την κοινή ατζέντα για το κοινό μας μέλλον.

Πολλαπλασιαστής της κρίσης

Στα μισά του δρόμου προς την προθεσμία του 2030, η υπόσχεση των ΣΒΑ κινδυνεύει. Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, η πρόοδος στην ανάπτυξη έχει αντιστραφεί λόγω του συνδυασμένου αντίκτυπου των κλιματικών καταστροφών, των συγκρούσεων, της οικονομικής ύφεσης και των παρατεταμένων επιπτώσεων του COVID-19. 

Η Σύνοδος Κορυφής για τους ΣΒΑ θα συγκεντρώσει τους παγκόσμιους ηγέτες στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στις 18-19 Σεπτεμβρίου για να επαναβεβαιώσουν τις συλλογικές τους δεσμεύσεις για τους Στόχους και την υπόσχεση να μην μείνει κανείς πίσω.

Προαναγγέλλεται ως μια καθοριστική στιγμή για να επανέλθει επειγόντως ο κόσμος σε τροχιά επίτευξης των SDGs.

Όλοι στον αγώνα

Ένα βασικό στοιχείο της εκστρατείας είναι η έκκληση για ατομική δράση παγκοσμίως για τους ΣΒΑ μέσω της πρωτοβουλίας ActNow του ΟΗΕ.

“Θέλουμε να βάλουμε τους πάντες στο κόλπο για τους ΣΒΑ”, δήλωσε η Nanette Braun, διευθύντρια εκστρατειών στο Τμήμα Παγκόσμιας Επικοινωνίας του ΟΗΕ. “Η ελπίδα μας είναι ότι τόσο οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων όσο και οι μεμονωμένοι πολίτες θα νιώσουν έμπνευση να συμμετάσχουν στη συζήτηση και να συμβάλουν στην επίτευξη των Στόχων με νέα αποφασιστικότητα και φιλοδοξία”.  

Ξεκινώντας από σήμερα, με μια μεγάλη ψηφιακή ενεργοποίηση σε διάφορες πλατφόρμες και χώρες σε όλο τον κόσμο, η εκστρατεία του ΟΗΕ στοχεύει να ενεργοποιήσει εκ νέου τη συζήτηση για τους Στόχους.

Υποστηρικτές αστέρες του θεάματος, του αθλητισμού και όχι μόνο

Μια επιμελημένη ομάδα επιρροών υψηλού προφίλ από τον χώρο του θεάματος, του αθλητισμού και όχι μόνο, ο Κύκλος Υποστηρικτών, θα κινητοποιήσει τις κοινότητές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με συνολική εμβέλεια άνω των 80 εκατομμυρίων παγκοσμίως.

Μερικά από τα ονόματα που προσφέρουν την υποστήριξή τους είναι η βραβευμένη με Grammy Ciara, ο βραβευμένος με Όσκαρ Michael Douglas και ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αργεντινής, Javier Zanetti.

Από την υποστήριξη των δημόσιων συγκοινωνιών, μέχρι τη συγκέντρωση χρημάτων για σχολεία ή την υπεράσπιση της ισότητας, η πλατφόρμα απαριθμεί τα βήματα που μπορεί ο καθένας να κάνει για να επιταχύνει την πρόοδο των SDGs και να δημιουργήσει καλύτερες ζωές σε έναν υγιέστερο πλανήτη για όλους.

Το άρθρο Από την Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2023, η νέα καμπάνια των Ηνωμένων Εθνών για τους 17 Σ.Β.Α “στα μισά του δρόμου”… εμφανίστηκε πρώτα στο Nature Friends.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *