ceb1ceb3ceb3ceb5cebbceb9cebaceae cf84cebfcf85cebccf80ceb1cebdceaccebaceb7 ceb7cebbceafceb1cf82 ceb4cebfcf85cebcceaccebdceb7cf82 live

Drums Voice Jazztronica Duet


Η βοκαλίστρια Αγγελική Toυμπανάκη και ο ντράμερ Ηλίας Δουμάνης παρουσιάζουν το sui generis project τους, το ηλεκτρονικό jazz ντουέτο Τυμπάνων – Φωνής, Drums & Voice Jazztronica Duet την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στο Six d.o.g.s.

Οι δύο μουσικοί αποδομούν το συνηθισμένο ρόλο των δύο οργάνων, μεταβαίνοντας από τον φυσικό ήχο της κρούσης και των βοκαλισμών, στην πολυμορφική διάσταση της ηλεκτρονικής μουσικής.

Αγγελική Τουμπανάκη, βοκαλίστρια, καθηγήτρια φωνής, sound experimentalist, Διδάκτορας Μοριακής Ογκολογίας – εξερευνά και διδάσκει τον μηχανισμό της φώνησης, μελετά τις «extended» (εκτεταμένες) φωνητικές τεχνικές, τα παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα και φωνήματα μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την καλλιτεχνική έκφραση και τη διεπιστημονική οδό.

Ηλίας Δουμάνης, drummer, συνθέτης, καθηγητής drums, mixed-media practitioner, sound designer – διερευνά συστηματικά, μέσα από τη σύνθεση και την ενορχήστρωση, το συνδυασμό του drumming με την τεχνολογία.

Τον Φεβρουάριο του 2014, δημιουργούν το Nu Jazz ντουέτο τυμπάνων – φωνής «Drums & Voice Jazztronica Duet».
Το project ξεκίνησε από την ανάγκη των δύο μουσικών να πειραματιστούν, να εξερευνήσουν τα όρια του ήχου των οργάνων τους και να σχεδιάσουν ένα πολυεπίπεδο ηχητικό περιβάλλον με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων & προγραμμάτων και της live looping τεχνικής.

Παρουσιάζουν προσωπικές συνθέσεις από τον επερχόμενο δίσκο τους και κομμάτια της διεθνούς jazz σκηνής. Ενορχηστρώνουν με βάση την αυτοσχεδιαστική διάδραση και τη συναρμολόγηση ενός συναισθητικού παραστασιακού σύμπαντος.

 

Συντελεστές

Ηλίας Δουμάνης: Σύνθεση, Custom Design Programming, Drums, Fx, Loops
Αγγελική Τουμπανάκη: Στίχοι, Σύνθεση, Φωνή, Fx, Loops

Ηχοληψία: Πασχάλης Κολέντσης
Σχεδιασμός φωτισμού: Μαρία Βενετάκη
Σχεδιασμός Αφίσας: John Sugahtank Roumpanis
Φωτογράφιση: Γιώργος Βιτσαρόπουλος
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ειρήνη Μακρυωνίτη
Υπεύθυνη Social Media: Σοφία Λουκέρη
Τεχνική Υποστήριξη: Δημήτρης Βαρβερόπουλος

The post Αγγελική Τουμπανάκη & Ηλίας Δουμάνης live στο Six Dogs first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *